Politika

DEM Parti'den "anayasa" açıklaması: Kurtulmuş'la görüşmedik, haberler maksatlı bir şekilde dolaşıma sokuldu

19 Eylül 2024 22:54

T24 Politika

DEM Parti'den yeni anayasa için önerileri sundukları iddiasına yalanlama geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kurtulmuş ile görüşmemiz olmadığı gibi, öneri veya taslak niteliği taşıyan herhangi bir açıklamamız da olmamıştır" ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), özellikle sosyal medyada yayılan "yeni anayasa çalışmaları için hazırlanan taslak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a sunuldu" iddialarını yalanladı.

Parti Sözcüsü Doğan, Kurtulmuş'la yeni anayasa tartışmalarına ilişkin görüşmelerinin olmadığını, bu konuda öneri ve taslak da açıklamadıklarını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Doğan, şu ifadeleri kullandı:

"DEM Parti olarak Meclis Başkanı Sayın Kurtulmuş ile #Anayasa’ya dair yeni bir görüşmemiz olmadığı gibi bu konuda öneri veya taslak niteliği taşıyan herhangi bir açıklamamız da olmamıştır. #DEMParti kendi içinde Anayasa Koordinasyonu çalışmalarını sürdürüyor; ilgili ve yetkili kurullarımız dışında maksatlı bir şekilde dolaşıma sokulan bazı haberlerin nedenini biliyoruz. Bu oyunu görüyoruz. Partimiz açısından bağlayıcılığı olmayan bu haberler dikkate alınmamalıdır."

Ne olmuştu?

Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde "DEM Parti’nin, yeni Anayasa için Meclis’e 'özerklik', 'ikinci resmi dil' ve 'Türkiye vatandaşlığı' önerileri sunduğu" iddiaları ortaya atılmıştı.

İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?