Politika

DEM Parti Merkezi Örgütlenme Konferansı: Özgürlük için örgütleniyoruz

"Örgütü güçlü olan partinin sözü de sesi karşılık bulur, onun için örgütlenme konferansları önemlidir"

15 Eylül 2024 09:55

DEM Parti'nin iki gün sürecek 1. Merkezi Örgütlenme Konferansı başladı. Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, demokratik güç birliğinin önemini vurgulayarak, örgütlenmenin ve ittifak politikalarının güçlendirilmesinin gerekliliğine dikkat çekti. Konferans, "Özgürlük için örgütleniyoruz" temasıyla İnşaat Mühendisleri Odası'nda gerçekleşti.

Evrensel'in aktardığına göre, İnşaat Mühendisleri Odası'nda yapılan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 1. Merkezi Örgütlenme Konferansı'nda, parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, çeşitli milletvekilleri ile birlikte yoğun bir katılımla başladı. Salon, "Jin jiyan azadî", "Dilimiz onurumuzdur" ve "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" pankartlarıyla süslendi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, demokratik güç birliğinin vurgusuyla başlayarak, "Bütün muhalif hareketlerle hep birlikte olacağımız bir demokratik güç birliğine ihtiyacımız var," dedi. Tuncer Bakırhan ise, "Herkesin sözü örgütü kadardır. Örgütü güçlü olan partinin sözü de sesi karşılık bulur. Onun için örgütlenme konferansları önemlidir," şeklinde konuştu.

Konferans, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ve divanın oluşumuyla başladı. Bakırhan, örgütlenmenin önemine değinerek, "Tarihi misyonu yerine getirmenin en önemli görevlerinden birisi güçlü bir örgütlenmedir. Güçlü bir örgütlenmesi olmayan hiçbir siyasi hareketin partini bu siyasette ortaya çıkan bu tarihi zemini ve fırsatı yerine getirmemek düşünülemez," ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Narin Güran cinayetine dikkat çeken Bakırhan, kötü örgütlenmelerin toplumu nasıl etkilediğini vurgulayarak, "Biz ahlaki politik toplumu savunuyoruz. Bunun mücadelesini yürütüyoruz. Bizi karşımızda bu sistem bu devletle toplumu çürütmeye çalışıyor," şeklinde konuştu.

Tülay Hatimoğulları ise Türkiye’deki açlıkla mücadele eden 50 milyondan fazla insanın durumuna değinerek, "Ekmek ve Adalet kampanyamızda yaptığımız sokak çalışmaları, işçi buluşmaları emekçi buluşmaları üretici buluşmalarında biz bir kez daha gördük ki; üreticiler, çiftçiler, işçiler, emekçiler artık dolmuş durumda. Bıçak ilikte," diyerek toplumsal sorumluluk vurgusu yaptı.

Konferansın sonunda Hatimoğulları, birlikte mücadele etmenin ve ittifak politikalarını güçlendirmenin önemine değinerek, "Bu tespitleri yaptıktan sonra faşizmin, otoriter rejimin bu ülkede kendisini derinleştirmeye çalıştığı ama yapamadığı ama toplumsal rıza alamadığı bir dönemde tam da birlikte mücadele etmenin ittifak politikalarını güçlendirmenin tam da zamanı," dedi ve konuşmaların ardından konferans basına kapalı olarak devam etti.


Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor