Gündem

Demirören ailesi, açıklamalarını yayınlayan Kısa Dalga'ya dava açtı

"Yalan ve iftira ortaya atıldığından beri müvekkilimiz derin bir üzüntü ve keder içerisindedir"

07 Mayıs 2024 10:51

Demirören ailesi, oğullarının ölümlü kazaya karıştığı iddiasına ilişkin haberler üzerine çeşitli haber sitelerine dava açtı. Ayrıca, Kısa Dalga'nın sadece ailenin açıklamasını içeren haberi nedeniyle de 150 bin lira tazminat talep edildi.

TIKLAYIN - Eylem Tok haberini yapan muhabir "Baskılara maruz kalıyorum" demişti; DHA Müdürü Celal Korkut'tan açıklama geldi

Yıldırım ve Revna Demirören çifti, yazar Eylem Tok'un oğlunun karıştığı trafik kazasında, kendi oğullarının da yer aldığı iddialarını içeren haberlere dava açtı.

İddiaların yer aldığı Halk TV, Birgün, Veryansın, Gazete Duvar, 24 Saat gibi sitelerin yanı sıra Kısa Dalga'ya da dava açıldı. Kısa Dalga, ailenin açıklamasını yayınlamıştı; ancak Demirörenler, siteye 150 bin lira tazminat davası açtı. Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada, Demirörenler'in itibarının zedelendiği ve haberlerin kötü niyetli olduğu öne sürüldü. Ayrıca, 16 yaşındaki oğullarının yurt dışında eğitim gördüğü ve kazayla ilgisinin olmadığı vurgulandı.

Kısa Dalga'nın aktardığına göre, Demirören ailesi, oğullarının trafik kazası iddiaları ile ilgili yalan ve iftira atıldığını belirterek, haber sitelerine 150 bin lira tazminat talebinde bulundu. Dilekçede, "Bu yalan ve iftira ortaya atıldığından beri müvekkilimiz derin bir üzüntü ve keder içerisindedir. Bu durum müvekkilimizin günlük hayatını olumsuz etkilemekte, ailesi ve yakın çevresi de bu durumdan olumsuz şekilde etkilenmektedir" denildi.

Ayrıca, Kısa Dalga'nın "Demirörenler'den ATV kazasına ilişkin açıklama" başlıklı haberi için de erişim engellemesi ve tazminat talep edildiği belirtildi.

TIKLAYIN - Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan “Eylem Tok” haberleri açıklaması: Demirören Ailesi’nden küçücük bir imayla karşılaşmadım