Dünya

Demokrat Temsilciler Meclisi üyeleri, Biden'ın erkenden aday ilan edilmesine muhalefet edecek

17 Temmuz 2024 12:03

T24 Dış Haberler

En az üç Demokrat Partili Temsilciler Meclisi üyesi, partinin Başkan Joe Biden'ın 2024 başkan adaylığı sürecini hızlandırma planını protesto etmek için bir mektup hazırlıyor. 

Demokrat Parti, internet üzerinden yapılacak bir oylama ile 19 Ağustos'ta başlayacak Demokrat Parti Ulusal Kongresi'ni beklemeden Biden'ı 21 Temmuz'da aday ilan etmeyi planlıyor. Üç Demokrat Partili Kongre üyesi, bu hamleye muhalefetin en görünen yüzleri oldu.

Temsilciler Meclisi üyeleri Susan Wild, Mike Quigley ve Jared Huffman'ın ekibi, Reuters'a Kongre üyelerinin mektubu imzalamayı planladıklarını bildirdi. 

Reuters'ın aktardığına göre mektubun taslağında, "Bunaltıcı canlı yayın tartışmaso ve Demokrat adaylığında herhangi bir değişiklik olasılığını erkenden sonlandırmak gereksiz. Ayrıca emsali olmayan uzaktan oylama çok kötü bir fikir" denildi.

Biden'ın sağlık durumu ile ilgili tartışmalar, Demokrat Parti'nin seçime farklı bir isimle gitmesi için çağrı yapanların sayısını artırmıştı. Ancak eski Başkan ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a düzenlenen suikast girişiminden sonra Biden'ın arkasında birleşilmesi yönünde yapılan çağrılar da arttı.