Gündem

Deniz Yücel’den “Anayasa’nın 4. maddesine karşıyız” diyen Zekeriya Yapıcıoğlu’na: Hizbullah artığı birkaç zibidiye pabuç bırakmayız!

15 Eylül 2024 15:58

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun, katıldığı bir televizyon programındaki “Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılmasını istediklerine” ilişkin olarak sözleri tartışma yarattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, “Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar” diyen Yapıcıoğlu’na sert çıktı.

Yücel, “Taliban kafalı, gerici, 3-5 yobaz istedi diye ne Atatürk'ten ne demokrasiden ne cumhuriyette ne de laiklikten vazgeçmeyiz! Toplumun sinir uçlarıyla oynayarak siyaseten var olmaya çalışan hizbullah artığı birkaç zibidiye de pabuç bırakmayız!” ifadelerini kullandı.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AKP listelerinden Meclis'e giren HÜDA-PAR lideri, "Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar," dedi. Yapıcıoğlu, Malazgirt törenlerinde Cumhur İttifakı ortakları ve kuvvet komutanlarıyla bir araya geldiği bir ortamda da benzer ifadeler kullanarak, Anayasa'nın 4. maddesine olan karşıtlığını açıkça dile getirdi. Yapıcıoğlu, sözlerinin devamında da şunları kaydetti:

"Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa'nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasa'da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir."

Deniz Yücel, Yapıcıoğlu’nun bu açıklamalarına sosyal medya hesabından şöyle tepki gösterdi:

“Gerizekalıya anlatır gibi anlatalım!!! Devletin şekli ve niteliklerini tarif eden Anayasa'nın 1., 2. ve 3. maddelerini koruyan ve 1924, 1961, 1982 Anayasalarında da yer alan 4. madde, gericiler istiyor diye ilga edilemez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesin inancına, yaşam tarzına saygılıyız. Sizin probleminiz olan ‘Laiklik İlkesi’ de inanç özgürlüğünün teminatıdır. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’sinde Cumhuriyeti Laiklikten, Laikliği Cumhuriyetten ayıramazsın! Cumhuriyeti ve Devrimleri koruyan maddelerden vazgeçmek, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nden vazgeçmektir. Taliban kafalı, gerici, 3-5 yobaz istedi diye ne Atatürk'ten ne demokrasiden ne cumhuriyette ne de laiklikten vazgeçmeyiz! Toplumun sinir uçlarıyla oynayarak siyaseten var olmaya çalışan hizbullah artığı birkaç zibidiye de pabuç bırakmayız! “