Politika

Deniz Zeyrek: Saray'ın harcamalarında tasarrufa gidilecek mi, "itibardan tasarruf olmaz denilerek" şatafata devam mı edilecek?

10 Temmuz 2023 11:53

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, iktidarın ekonomi politikası ve vergi ile harçlara gelen yüksek zamlara ilişkin, "Mesela Saray'ın harcamalarında bir tasarrufa gidilecek mi? Yoksa 'itibardan tasarruf olmaz denilerek' şatafata devam mı edilecek? Kamu yöneticilerinin makam saltanatı bitecek mi?" diye sordu. 

Zeyrek, bugünkü yazısında, "Yandaşlara ihale ve kamu bankalarından düşük faizli kredi vermek suretiyle yapılan servet transferi ne olacak? Mesela 1 liralık işi 3 liraya yaptırma dönemi son mu bulacak? Kamu varlıklarının ucuz ucuz yandaşlara devredilmesi, imar değişikliği gibi yöntemlerle yandaşlara büyük rantlar yaratılması dönemi son mu bulacak? Tabii ki hayır!" dedi. 

Zeyrek, "Ödediğim bir vergiyi ikinci kez ödeyeceksem, bunun adı dayanışma falan değil dayatmadır. Bu dayatmanın mağduru olmamamız için Ana muhalefet Partisi CHP'nin ilgili yasa çıkar çıkmaz Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusu yapmalıdır. Anayasa Mahkemesi de daha önceki içtihatları doğrultusunda bu 'Deli Dumrul' uygulamasına geçit vermemelidir" yorumunu yaptı. 

Yazının tamamı için tıklayın.