Gündem

Depremde 44 kişinin yaşamını yitirdiği Sait Bey Sitesi ile ilgili davada, bilirkişi heyeti "yanlışlıkla" çekilme talebinde bulunmuş!

Dava sürecinde, bilirkişi heyeti mahkemeye büyük emek verdiklerini belirterek ek ücret talep etti

12 Eylül 2024 08:05

Depremde 44 kişinin hayatını kaybettiği Dulkadiroğlu'ndaki Sait Bey Sitesi ile ilgili dava skandal yaşandı. İlk olarak, yıkımdan sorumlu tutulan kişilerin serbest bırakılmasına neden olan bilirkişi heyeti, tepkiler üzerine dosyadan çekilmek istediğini bildirdi. Ancak kısa süre sonra, bu talebin yanlışlıkla yapıldığını iddia etti.

TIKLAYIN - Bilirkişi heyeti 'suçsuz' dedi: 44 kişiye mezar olan Sait Bey Sitesi davasında sanıklar tahliye edildi

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminde yıkılan, kentsel dönüşümle inşa edilen Sait Bey Sitesi'nde yaşanan facia sonucu 44 kişi yaşamını yitirdi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) yedi akademisyenin hazırladığı bilirkişi raporunda, binanın taşıyıcı sistemlerinin projede olmayan işlemlerle olumsuz etkilendiği belirtildi.

TIKLAYIN - BirGün: Sait Bey Sitesi davasında, AKP'li Göksu'nun kayınbiraderi bir numaralı sanık serbest bırakıldı

Soruşturma kapsamında, AKP’ye yakınlığıyla bilinen inşaat müteahhidi Hasan Çam ve diğer sorumlu yetkililer hakkında 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ancak, yeni bir bilirkişi raporu sonrasında, sadece Hasan Çam asli kusurlu bulunarak diğer yetkililerin tahliyelerine karar verildi.

TIKLAYIN - Kahramanmaraş'ta 26 kişinin öldüğü Said Bey Sitesi sorumlularının 22,5 yıl hapsi isteniyor

BirGün'den İsmail Arı'nın aktardığına göre, dava sürecinde, bilirkişi heyeti mahkemeye büyük emek verdiklerini belirterek ek ücret talep etti. Ancak bu durum, kamuoyunda büyük tepki topladı. Basında çıkan haberlerden sonra heyet üyeleri kendilerine yönelik "linç kampanyası" iddiasıyla çalışma koşullarının bozulduğunu öne sürerek dosyadan çekilmek istediklerini açıkladı. Ancak 4 Eylül’de mahkemeye sunulan bir dilekçe ile çekilme talebinin yanlışlıkla yapıldığı ifade edildi.

Video: Anka (arşiv)