Gündem

Depremde Ebrar Sitesi'nde kurtulan Efe Talha Palabıyık'ın umut dolu hikâyesi

Efe Talha, önümüzdeki dönemde İstanbul'da eğitim hayatına devam edeceği okullarda da başarılı olmayı amaçladığını söyledi

Efe Talha Palabıyık (sağda) ve ailesi

30 Haziran 2024 10:28

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve bin 400 kişinin yaşamını yitirdiği Ebrar Sitesi'nde, yıkılmayan nadir bloklardan birinde ailesiyle birlikte kurtulan Efe Talha Palabıyık, yaşadığı büyük acıları geride bırakarak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında Türkiye birincisi oldu.

Deprem felaketinde birçok akrabasını kaybeden Palabıyık, eğitime olan tutkusu ve öğretmenlerinin desteğiyle sınavda tam puan alarak zirveye ulaştı. 10Haber'in aktardığına göre, Eğitim hayatını deprem gibi büyük bir travmadan etkilenmemek için yoğun bir çalışma programına adayan Palabıyık, depremde kaybettiği yakınlarını gururlandırmak için bu başarıyı hedeflediğini belirtti.

Efe Talha, sınava girerken tüm sorulara doğru cevap verme veya en fazla bir yanlış yapma hedefiyle yoğun bir hazırlık sürecinden geçtiğini ifade etti. Ayrıca, önümüzdeki dönemde İstanbul'da eğitim hayatına devam edeceği okullarda da başarılı olmayı amaçladığını söyledi. Anne Fatma Palabıyık ve Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Osman Gündoğan, Efe Talha'nın bu başarısından dolayı büyük gurur duyduklarını dile getirdiler.