Gündem

Depremde yıkılan Ezgi Apartmanı Meclis gündeminde; CHP'li Aygun sordu: Kervan Pastanesi'nin sahipleri adaletten nasıl kaçıyor?

19 Mayıs 2024 09:13

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İçişleri ve Adalet Bakanlıklarına yönelik soru önergeleri verdi. Önergelerde, 6 Şubat Depremleri'nde Kahramanmaraş'ta yıkılan, 2018-2019 yıllarında Ezgi Apartmanı'nın zemin katındaki dükkân ve kapıcı dairesini satın alan Kervan Pastanesi'nin tadilatı ele alındı. Pastanenin uzun süreli ve gürültülü tadilatının, apartman sakinlerinde kolon, kiriş ve perde duvarlarının kesildiği şüphesini doğurduğu belirtildi.

Cumhuriyet'in aktardığına göre, Kervan Pastanesi'nin sahipleri hakkında açılan dava, önergede belirtilirken, şu sorular soruldu:

"Nüfuzları nedeniyle mi adaletten kaçırılmaktadır?"

“Kervan Pastanesi’nin sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel neden hâlâ yakalanamamıştır? Söz konusu kişiler, sahip olduğu nüfuz nedeniyle mi adaletten kaçırılmaktadır? Söz konusu kişiler hakkında neden kırmızı bülten çıkarılmamaktadır? Bilirkişi raporu ile suçlanan kamu görevlileri neden adaletten kaçırılmaktadır? Oğlu, gelini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu, adalet aradığı için yoğun baskı altındadır. Sosyal medya hesapları neden gözetim altına alınarak zaman zaman kapatılmaktadır? ”

"İzinsiz tadilat yapanların yargılanmaları gerekiyor"

Meclis’e verilen önergede Temmuz 2023 tarihli bilirkişi raporunda Ezgi Apartmanı’ndaki tüm ihmallerin ortaya koyulduğu belirtildi. Söz konusu raporda, Kervan Pastanesi’ndeki izinsiz ve projesiz tadilattan sorumlu kişilerin “asli kusurlu” olduğunun tespiti yapıldığı yer almıştı. CHP’li İlhami Özcan Aygun, “Kahramanmaraş’taki depremde ihmali olan kamu görevlileri izinsiz tadilat yapan tüm şahısların yargılanması için gereken önlemleri alacak mısınız” diye sordu.