Gündem

Depremzedeleri "Altınınızı gidin müteahhitten alın” diye kovduğu iddia edildi; savcı ve bir polise "kayıp ziynet eşyası" incelemesi

23 Mayıs 2024 08:04

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 82 kişiye mezar olan İhsan Bayram Sitesi C bloktaki ziynet eşyaları polis memur E.C. tarafından “Savcı eşyaları geri istiyor” diyerek geri alındığı öğrenildi. Söz konusu polis memuru ve kapısına gelen depremzedeleri “Defolun, bir daha da bu kapıya gelmeyin, paranızı, altınınızı gidin müteahhitten alın” diyerek kovduğu iddia edilen savcı hakkında hukuki işlem başlatıldı.

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar imzalı habere göre, konuya ilişkin polis hakkındaki suç duyurusuna takipsizlik kararı veren Cumhuriyet Savcısı M.D.’nin, kendisiyle görüşmeye gelen kayıp yakınlarını “Çıkın gidin odamdan, işiniz gücünüz yok mu sizin, defolun, bir daha da bu kapıya gelmeyin, paranızı, altınınızı gidin müteahhitten alın, diğer apartman sakini depremzedelere de söyleyin kimse benim odama gelmesin” sözleriyle odasından kovduğu iddia edildi.

Konunun peşini bırakmayan kayıp yakını Avukat Nazan Akça Subaşı’nın savcı hakkındaki başvurusu kabul edildi. Savcı hakkında HSK’de “Görevini kötüye kullanarak kamu görevlisi olarak suçu ve suçluyu bildirmemesi ve görevini ihmal ederek emri altındaki polis memurunu denetlememesi nedeniyle inceleme başlatıldı.

Polis memuru E.C. için verilen takipsizlik kararı ise kaldırıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada ise polis E.C.’nin ihracına karar verildi.

Av. Nazan Subaşı, savcının kendisini de tehdit ettiğini belirterek, “Şu an HSK müfettişlerince savcının yaptığı işlemler incelenmektedir. Umarız hak ettiği cezayı alır” dedi.