Gündem

Depremzedelerin TOKİ isyanı: Her gün toplu ulaşım araçlarını kullanmak için en az 3 km. yürüyoruz

Vatandaşlar, belediyenin bu sorunlara kalıcı çözümler üretmesini ve TOKİ konutlarına direkt hizmet veren araçların sağlanmasını talep ediyor

19 Eylül 2024 11:08

Diyarbakır Oğlaklı TOKİ konutlarında yaşayan depremzedeler, her gün toplu taşıma araçlarına ulaşabilmek için en az 3 kilometre yürümek zorunda kaldıklarını belirterek eylem yaptı. Sabah saatlerinde başlayan eylemde, vatandaşlar ulaşım araçlarının önünü keserek, yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti. Bölge sakinleri, ulaşım güzergahlarının sürekli değişmesinden ve araçların konutlara yeterince yakın durmamasından şikayetçi.

Eylem yaptılar

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'ne bağlı Oğlaklı TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar, ulaşım sorunları nedeniyle eylem yaptı. Depremzedelerin yoğun olarak yaşadığı bu bölgede, ulaşım araçlarına erişimde yaşanan zorluklar sabırları taşırdı. Vatandaşlar, sabah saatlerinde ulaşım araçlarının önünü keserek duruma tepki gösterdi.

"Çocuklar için çok zorlayıcı"

Güneydoğu Ekspres'ten Güneş Ocağa'nın haberine göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan AY ulaşım araçlarının, TOKİ konutlarının içerisine değil, 3 kilometre uzaktaki ana girişte durması, bölge sakinlerinin günlük yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Özellikle sabah saatlerinde değişen güzergahlar ve uzak duraklar nedeniyle öğrenciler okullarına geç kalıyor. Edip Ekin isimli bir vatandaş, "Her sabah 3 kilometre yürümemiz gerekiyor. Bu durum özellikle çocuklar için çok zorlayıcı" dedi.

Belediyenin kalıcı çözümler üretmesi bekleniyor

Ekin ayrıca, akşam saatlerinde 20:30'da başlayan ulaşım araçlarının, Pirinçlik Köyü üzerinden dolaşarak TOKİ konutlarına ulaşmasının yolculuk süresini artırdığını belirtti. Normalde 20-25 dakika süren yolculuğun, köy içerisindeki tümsekler nedeniyle bir saate kadar çıktığını ve bu durumun yolcuların fiziksel rahatsızlığına sebep olduğunu ifade etti. Vatandaşlar, belediyenin bu sorunlara kalıcı çözümler üretmesini ve TOKİ konutlarına direkt hizmet veren araçların sağlanmasını talep ediyor.