Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Biz demiyoruz ki köpekleri toplayalım, toptan öldürelim. Biz diyoruz ki köpeklerimizden, sokaklarımızı temizleyelim ve saldırgan olanları sahipsiz olanları, bulaşıcı hastalık taşıyanları da uyutalım diyoruz. Bu kadar basit” dedi.
TIKLAYIN - Sokak hayvanlarına 'ötanazi' öngören yasa teklifi komisyondan geçti | "Katliam yasasının failleri olarak fotoğrafınızı çektirin, tarihe geçtiniz!"
BBP Genel Başkanı Testici, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda partililerle bir araya geldi.
"Toptan öldürelim demiyoruz"
Destici, sokakta yaşayan köpekler konusunda da şunları söyledi:
"Biz demiyoruz ki köpekleri toplayalım, toptan öldürelim. Biz diyoruz ki köpeklerimizden, sokaklarımızı temizleyelim ve saldırgan olanları sahipsiz olanları, bulaşıcı hastalık taşıyanları da uyutalım diyoruz. Bu kadar basit. Avrupa bunu yapmış, dünya bunu yapmış. Bunu yapmadıktan sonra biz bu meseleyi çözemeyiz.
Kısırlaştırmak çözüm olmuyor. Bakın, Türkiye kuduz riski en yüksek olan ülkeler arasında gösterilmeye başlandı. Allah korusun bu Covid salgını gibi bir kuduz salgını ile karşı karşıya kalabiliriz. Yani bunun tedbirlerini almak zorundayız. Bu yasanın meclis kapanmadan yasalaşmasını beklediğimizi bir kere daha buradan ifade ediyorum. Meclis’teki partilerimize ve milletvekillerimize bu sokak köpekleriyle ilgili düzenlemeye karşı koydukları direnci özellikle muhalefet partileri direnci, ekonomiyle ilgili vergiyle ilgili, asgari ücretle ilgili emekli maaşıyla ilgili olan konularda terörle mücadele konularında göstermelerini beklediğimizi de buradan ifade ediyorum.”
"Bizim soyadı meselesinden daha önemli sorunlarımız var"
Yargı paketi içerisinde yer alan soyadı kanunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Destici, şunları söyledi:
“Bir Türk devlet aile geleneği var, evlilikte kocasının soyadı alınıyor. İsteyen hanımefendi kardeşimiz kendi soyadını da kullanabiliyor. Ama sadece kendi kızlık soyadını kullandığında, babanın da soyadı farklı, çocuklar kimin soyadını alacak? Çocuklar babanın soyadını aldı, bir yere gittiklerinde annenin soyadı ile çocukların soyadı uyuşmayacak. Karşıdaki vatandaşta bir şüphe uyanacak, ikisini beraber kullansa ne var bunda yani? Türk devlet aile geleneğine uygun ve aile geleneğinin bana göre sigortasıdır aslında.
İsteyen eşinin soyadını kullanır, isteyen hem kendisininkini hem de eşininkini kullanır. En normal olanı ve aile birliğini koruma anlamında da bu önemlidir. Bakıyoruz böyle boş tartışmalar var. Bunlar boş tartışmalar, bunlar doğru tartışmalar değil. Bizim daha önemli sorunlarımız var. Bizim onları çözmemiz lazım. Adalet, işte bak yargı paketi, bu mu yani Türkiye’nin meselesi bu mu? Yargıda çok daha önemli değişmesi gerekenler var.”