Gündem

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren: Devlet Bahçeli'nin 17.25'e sabitlediği saatin hikmeti ne?

22 Ağustos 2024 10:55

Karar Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, MHP Genel Başkanı "Devlet Bahçeli'nin 17.25'e sabitlediği saatin hikmeti ne?" diye sorduğu yazısında, Bahçeli'nin "15 Temmuz FETÖ ihanetinin kuluçka evresidir" sözlerini hatırlatarak "Bahçeli’nin alelacele çıkışı, biraz “fotoğrafla yakalanmışlık” izlenimi de vermiyor değil" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un MHP Genel Merkezi'ne gelerek Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından paylaşılan fotoğraflarda, Bahçeli'nin gazeteci Can Dündar'a “Pilini ben çıkarttım, 17-25’e sabitledim, hesabının sorulması vaadimizden asla geri adım atmayız” diyerek gösterdiği 17-25 Aralık saatinin kareye girmesi dikkat çekti.

Bahçeli'nin "15 Temmuz FETÖ ihanetinin kuluçka evresidir" sözleri üzerinden gündemdeki konuya ilişkin "Bu yeni “hikmet”i Bahçeli herkesin gözünün içine baka baka şöyle açıklıyor" diyen Taşgetiren'in yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde, 

"17-25 Aralık emniyet ve yargı darbe süreci, 15 Temmuz FETÖ ihanetinin kuluçka evresidir. 15 Temmuz işgal teşebbüsünün çatısı 17-25 Aralık süreciyle örülmüştür. Bu nedenle FETÖ’nün ne 15 Temmuz silahlı kalkışmasını ne de 17-25 Aralık kumpasını hatırımızdan ve gündemimizden çıkarmak mümkün değildir. Ayrıca doğru da değildir.

Neymiş, “17:25, 15 Temmuz’un kuluçka evresiymiş”, 15 Temmuz’u unutmamak için 17:25 de odada arzı endam etmekteymiş… Peki 17:25’in 15 Temmuz’un kuluçka evresi olduğunu o gün fark etmemiş misiniz? O gün “balya balya dolarlar”dan ya da “sıfırlamak”tan söz ederken “boş” mu konuşuyormuşsunuz? Yoksa bugün devletteki yeni paralel yapılanmaya karşı Erdoğan cenahından bir hamle ihtimali doğdu, onun önünü almak için böyle bir sembolizmin sahnelenmesi mi tercih edildi?"

 

Yazının devamı için tıklayın