Politika

Bahçeli'den Sinan Ateş davası çıkışı: Halk TV ve CHP ayağınızı denk alın!

 "Tüm dünya duysun ki; ölümüz şehit dirimiz yiğit direncimiz müthiştir, şansını denemek isteyen varsa buyursun gelsin"

01 Ekim 2024 10:42

T24 Politika

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Sinan Ateş'in öldürülmesi hakkındaki davayı yakından takip eden CHP ve Halk TV'yi hedef alan Bahçeli, "Halk TV  ve CHP, ayağınızı denk alın, 4 soytarı muhabirle Milliyetçi Hareket Partisini sorgulayamazsınız, sorgulatmayız!" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Ankara'da görülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ölümü hakkındaki davayı yakından takip eden Halk TV ve CHP genel Başkanı Özgür Özel'i hedef aldı. "CHP Genel Başkanı'nın mahkeme kapılarında bir avuç MHP düşmanıyla esip gürlemesi batık gemileri gibi sallanması tek kelimeyle yüzsüzlüktür." diyen Bahçeli, Halk TV ve CHP'ye "ayağınızı denk alın" dedi. 

TIKLAYIN-Sinan Ateş davası bugün devam ediyor: Dün neler yaşandı, sanıklar hangi ifadeleri verdi?

Birleşmiş Milletler'e (BM) Ortadoğu'da yaşananlara müdahale etme çağrısı da yapan Bahçeli, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin fonksiyonel yapısı değişmeli, aksi halde BM Genel Kurul toplantılarının boykotu gündeme alınmalıdır" diye konuştu.

Yeni yasama yılının ilk MHP grup toplantısında konuşan  Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 

"Siyasette kaçınılmaz yenilgi ve zaferler yoktur. Siyaset, bugünü es geçmeyen, geçmişe yüz çevirmeyen sorumluluk kültürü, mutabakat kümesidir. 28. dönem TBMM'de görev alan her vekilin bu tarihe bağlı olması, vatan ve var oluş borcudur. Bu borç istiklal ve istikbal ödevidir.

Türk milleti büyük ve güçlü bir ailedir. Bu aile en merhametli sığınağımızdır. Değişim kisvesi altında başı boşluğun çekimine kapılmak mazur adledilemez. Uçurum kenarında güreş tutmak, mayın tarlasında kavgaya tutuşmak, ateşin ortasında kıvılcım saymak kimseye bir şey kazandırmaz. 

Bir kader anında bulunduğumuzu aziz milletim bilmelidir. Hafızamızı kaybetmek, sebepsiz yere gönül köprülerini yıkmak herkesi uyarıyorum ki tarihin hurdalarına karışmakla eş anlamlıdır. Güçlenmiş vahşet, küresel sömürgecilik sadece Türk İslam alemine değil beşeriyetin tamamına pusu kurmuştur. Yeni dünya düzeni adıyla formüle edilen küresel sömürgecilik pusu kurmuştur. Bu pusuda zalimler insanlık vicdanını hedef almıştır.  Dünya çapında gelir, servet eşitsizliği hüküm sürerken bir de buna savaşlar, kaygılı bekleyişler eklenmiştir. 

 "Tüm dünya duysun ki; ölümüz şehit dirimiz yiğit direncimiz müthiştir, şansını denemek isteyen varsa buyursun gelsin"

İnsani krizler tıpkı bir volkan ağzı gibi patlamaktadır. Yer küreyi umutsuzluğa sevk eden mevcut statükonun tahliyesi gerekmektedir. 

Hedef alınan milli birlik ve varlığımızdır. Dağıtılmak istenen birliğimizdir. Tüm dünya duysun ki önümüz şehit, dirimiz yiğit, karşımızdakiler müfrit, direncimiz ve diyaretimiz müthiştir. Şansını denemek isteyen buyursun gelsin. 

"DEM'lenmiş fosillere meydanı bırakmayacağız"

Cumhur İttifakı'nı yaşatacağız. Devşirilmiş ve DEM'lenmiş fosillere meydanı bırakmayacağız.  Gazze'deki yardım çağrılarını duyacak Türkiye ve bir kaç ülke dışında irade yoktur.

Bölgesel savaşın çıkıp çıkmayacağını beklemek nedir? Savaşın yaşanması için daha neyin olması beklenmektedir. Hala farklı argümanlarda aleni savaş ortamını saptırmanın anlamı yoktur. Netanyahu masum bedenlerin üstüne basa basa ikbal kaygısını telafi çabasına girişmiştir. Kaldı ki İsrail'in saldırılarının Türkiye'ye verilmiş bir mesaj olduğunu inkar etmek söz konusu değildir. 

"BMGK'nin fonksiyonel yapısı değişmeli"

Geldiğimiz bu aşamada BMGK'nin fonksiyonel yapısı değişmeli aksi halde toplantıların boykotu gündeme alınmalıdır. Aynı zamanda ülkelerin eşit katılımıyla alternatif dünya birliği konusunda çalışmalar hızlanmalıdır. 

Kral, sultan, emir unvanı taşıyanlar bunun hesabını nasıl verecektir. İslam ülkeleri nereye gitmiş, nereye gizlenmişlerdir. Ayıp değil midir, yazık değil midir. Bugün olmayacaksa ne zaman milli birlik meşalesi yakılacaktır.

1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin hayat bulması bölge ve dünya barışı için kilit önemdedir. Türkiye ile Suriye daha fazla oyalanmadan buluşmalı ve milli birlik unsurlarımız tetikte olmalıdır. Uyanık halde durmak en önemli önceliklerimizden biridir.

Yeni anayasa açıklaması

12 Eylül Anayasası'nın yırtılıp atılması, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile 9. Yargı Paketi'nin kısa sürede yasalaşacağına inanıyorum. MHP ve Cumhur İttifakı, milletimize verdiği sözleri tutulacaktır. İttifakımız Türkiye'nin parlak geleceğinin müjdesidir. İttifakımız, ekonomik ve siyasi istikrarın güvencesidir.

Sinan Ateş davası açıklaması: Provokatör CHP Genel Başkanı...

Cumhur İttifakı Türkiye'nin geleceğidir.  Provokatör CHP Genel Başkanının mahkeme kapılarında bir avuç MHP düşmanıyla esip gürlemesi batık gemileri gibi sallanması tek kelimeyle yüzsüzlüktür.

Gerçekleri çarpıtarak katil arayanlar, timsah gözyaşları ile sabrımızı sınayanlar önce aynaya baksın, şeref ve haysiyetleri el verdiği ölçüde konuşmayı deneyeceklerdir.  Özgür Özel iddiaların aynen şahsın gibi çürüktür. 
 

"Yaşına başına bakmadan önüne gelen mikrofona konuşmak.."

Yaşına başına bakmadan önüne gelen mikrofona konuşmak, siyasi kışkırtmanın ve uzaktan kumandalı oyunun figüranı olmak bir hanımefendiye asla yakışmayacaktır.
 
Herkes haddini bilsin, hudut ihlalinden kaçınsın, kapımızın önünde baykuş öttürmeyiz, kanat çırpan akbabaların da kanatlarını yolar kopartırız.
 
Mahkeme kararı açıklanmadan, adalet yerini bulmadan, güya ve gıyaben hüküm verenler iftiralarının günahına iki cihanda da katlanacaklar, camiamız bu rezillere hakkını hiçbir zaman helal etmeyecektir.
 
 

"Halk TV ve CHP, ayağınızı denk alın, MHP'yi sorgulatmayız"

 Halk TV  ve CHP, ayağınızı denk alın. 4 soytarı muhabirle Milliyetçi Hareket Partisini sorgulayamazsınız, sorgulatmayız"
 

Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?