Gündem

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıkladı: Türk-Yunan orduları ortak devriye yapacak mı?

03 Şubat 2024 16:12

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada "Türk-Yunan ordularının ortak devriye" yapacağı iddiası yalanlandı. Açıklamada, "Bazı basın ve yayın organlarında yer alan “Türk-Yunan orduları ortak devriye yapacak” iddiaları doğru değildir. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides arasında ve heyetler arası görüşmelerde, iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunulmuştur. Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla ortak mücadele için iki ülke arasındaki iş birliği yolları ele alınmıştır" denildi. 

Atina ve Ankara’nın Ege Denizi ve Meriç nehrinde yasa dışı göçe karşı birlikte hareket etmek için ortak devriye faaliyetleri yürüteceği iddia edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğu belirtildi. 

Merkez'den yapılan açıklama şu şekilde: 

"Bazı basın ve yayın organlarında yer alan “Türk-Yunan orduları ortak devriye yapacak” iddiaları doğru değildir. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides arasında ve heyetler arası görüşmelerde, iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunulmuştur. Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla ortak mücadele için iki ülke arasındaki iş birliği yolları ele alınmıştır. Ayrıca Türkiye- Yunanistan Sahil Güvenlik makamları arasındaki iş birliği ve iletişimin güçlendirilmesi konusu değerlendirilmiştir. Görüşmelerde, Türkiye ve Yunanistan’ın Ege Denizi ve Meriç Nehri’nde ortak devriye faaliyetleri yürüteceğine dair bir karar alınmamıştır."