Gündem

Dikkat çeken kararname: MTA ile Maden ve Petrol İşleri'nden 5 müdür yardımcısı görevden alındı, MASAK'a yeni başkan atandı

Erdoğan imzalı kararnameyle, kamu kuruluşları ve bakanlıklar bünyesinde üst düzey atamalar yapıldı. İliç'ten günler sonra gelen kararnamede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı maden genel müdürlüklerindeki görevden almalar dikkat çekti

23 Şubat 2024 00:46

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Hurşit Yıldırım, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Ahmet Türkoğlu, MASAK Başkanlığına Hasan Kaymak, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne Ekrem Candan ve TCDD Genel Müdürlüğüne Veysi Kurt atandı. Bakanlıklar bünyesinde üst düzey yöneticiliklerde değişikliğe gidilen kararnamede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki görevden almalar dikkat çekti. Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen facianın 11. gününde MTA ile Maden ve Petrol İşleri dahil 5 genel müdür yardımcısı görevden alındı. MTA, son olarak İliç'teki maden sahasının altından geçen fay hattına ilişkin haritayla gündeme gelmişti. MTA'nın yayınladığı 2013 yılı Resmi Diri Fay Hatları Haritası'nda fay hattı olmasına rağmen 2023 yılında yayınlanan haritadan silindiği görülmüştü.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Birçok kamu kuruluşu ve Bakanlığa yapılan üst düzey yönetici atamaları yapıldı, görevden almalar gerçekleşti.

Kararnameyle, Adalet Bakan Yardımcılığına Hurşit Yıldırım, TPAO Genel Müdürlüğüne Ahmet Türkoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığına Hasan Kaymak, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne Ekrem Candan ve Devlet Demir Yolları İşletmesi (TCDD) Genel Müdürlüğüne Veysi Kurt atandı.

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'ne de Kadir Gurbetçi atandı.

Bir diğer atama da Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne yapıldı. Senarist-yapımcı Birol Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü oldu. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda ise 5 genel müdür yardımcısı görevden alındı.

Karara göre, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Kandemir, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Aydındağ, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcılarından Kazım Özgür, Bayram Arı ile Sami Sarıyıldız görevden alındı. MTA Genel Müdür Yardımcılığına Ercan Demiryürek, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcılığına da Mehmet Ali Özen getirildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığından ise 4 genel müdür yardımcısı görevden alındı.

TIKLAYIN - Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğüne, senarist-yapımcı Birol Güven atandı

TIKLAYIN - 10 yıldaki fark ortaya çıktı: İliç'teki Anagold madeninin altından geçen fay, MTA haritasından silinmiş

MTA haritasında İliç'teki fay hattı

Sinema Genel Müdürü olan Birol Güven'in dizisi Çocuklar Duyması'nın başrolünde yer alan oyuncu Tamer Karadağlı ise 11 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı. Atamanın ardından daha öncesinde hazırlanan ve cepte bekleyen istifa dilekçeleri, yetkililere sunuldu. İstifa etmek isteyenler arasında DT Sanat Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul, Ankara, İzmir DT müdürleri yer aldı. 

TIKLAYIN - Tamer Karadağlı’nın atanması Devlet Tiyatroları'nda istifa furyası başlattı

TIKLAYIN - Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atandı, eski Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Başkanı oldu