Gündem

Dilruba K. hakkında karar: Tutukluluğu devam edecek

20 Ağustos 2024 16:57

İzmir'de sokak röportajında söylediği sözler gerekçe gösterilerek "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" olmak üzere iki ayrı suçlama yüzünden tutuklanan Dilruba K. hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tahliye kararı verilerek adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı getirildi. Öte yandan Dilruba K.'nin "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasından tutukluluğuna devam kararı verildi.

Avukat Ali Barış Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Dilruba K.'nin tutukluluğuna yaptıkları itiraz sonucu "Cumhurbaşkanlığına Hakaret" suçu ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bugün adli kontrol ve yurt dışı çıkma yasağı ile tahliye kararı verildiğini duyurdu.

Avukat Ercan, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu ile ilgili ise alınan tutuklama kararına yapılan itirazın reddedildiğini aktararak, Dilruba K.'nin tutukluluk halinin devamına karar verildiğini açıkladı. Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi,

"BASIN ve KAMUOYUNA

Bilindiği üzere müvekkilimiz Dilruba K. hakkında hem Cumhurbaşkanlığına Hakaret hem de Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama suçlarından ayrı ayrı tutuklama kararı verilmiş idi.

Tutuklamaya itiraz dilekçelerimizden Cumhurbaşkanlığına Hakaret suçu ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında bugün adli kontrol ve yurt dışı çıkma yasağı ile tahliye kararı verilmiştir. Ancak, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu ile ilgili olarak alınan tutuklama kararına yaptığımız itiraz reddedilmiştir. Bu sebeple tutukluluk hali devam etmektedir. Hukuk mücadelemize yılmadan devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."