Gündem

Dışişleri'nden Suriye'de Türk bayrağı yakılan eylemler hakkında açıklama: İlkeli duruşumuz, her türlü provokasyonun üzerindedir

02 Temmuz 2024 00:03

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki bazı bölgelerde meydana gelen eylemleri "provokasyon" olarak niteledi. 

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin Suriye halkının esenliği için gösterdiği çabalar ve ilkeli duruşu, her türlü provokasyonun üzerindedir" denildi. 

Kayseri’de Suriye uyruklu bir kişinin, beş yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği iddiası kentte pazar akşamı olaylara neden olmuştu. Suriyeli göçmenlere ait olduğu belirtilen bazı dükkan, ev ve otomobillere saldırılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün gece çıkan olaylarda 67 kişinin gözaltına alındığını açıklarken, beş yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen Suriye uyruklu kişi de tutuklandı.

Salı günü Türkiye ve ÖSO'nun Suriye'nin kuzeyinde kontrol ettiği bazı bölgelerde kalabalık gruplar sokağa çıktı ve Türk bayraklarını yaktı ve parçaladı. İddiaya göre ÖSO'nun denetimindeki bölgede olan Mare'de, Emniyet Müdürlüğü'nde asılı olan Türk bayrağı indirildi.

Dışişleri'nin konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Zanlısı hakkında devletimizin adli süreçleri işlettiği bir suçun ardından Kayseri’de yaşanan üzücü hadiselerin, sınırlarımızın ötesinde de birtakım provokasyonlara malzeme edilmesi yanlıştır.

Türkiye’nin Suriye halkının esenliği için gösterdiği çabalar ve ilkeli duruşu, her türlü provokasyonun üzerindedir."