Politika

Diyarbakır’da 5 yıl sonra vali ve belediye eş başkanları arasında ilk temas

24 Temmuz 2024 18:17

Yayımlanan valiler kararnamesiyle Van Büyükşehir Belediyesi kayyımıyken Diyarbakır Valiliği görevine getirilen Murat Zorluoğlu’nun şehre atanmasından sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları ile ilk temas gerçekleşti. Zorluoğlu ve Serra Bucak iki gün önce telefonda görüştü.

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre 31 Mart’ta seçimi kazanan eş başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun'un özel kaleminin, geçtiğimiz günlerde kendisine "hayırlı olsun" ziyareti yapmak için randevu isteyen bazı sivil toplum kuruluşlarından TC numaralarının istenmesiyle gündeme gelen Vali Zorluoğlu'nun özel kalemini arayarak “hayırlı olsun ve tebrik görüşmesi” talep ettiği belirtildi.

TIKLAYIN - Diyarbakır Valisi Zorluoğlu'na "hayırlı olsun" ziyaretine gelmek isteyen STK temsilcilerinden TC kimlik numaraları istendi

Bu talep üzerine Zorluoğlu ve Bucak arasında iki gün önce bir telefon görüşmesi yapıldı. Görüşmeden sonra Bucak ve Hatun adına Zorluoğlu’nun gelişi için valiliğe çiçek de gönderildiği belirtildi. Bu görüşme, aynı zamanda beş yıl sonra vali ve belediye eş başkanı arasında yaşanan ilk temas oldu.

“Kentin bütün dinamikleriyle diyalog içinde olacağız”

Diyarbakır’da, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda gazetecilerle tanışma toplantısı düzenleyen Zorluoğlu, "Bütün meselelerin çözümü, taraflarıyla yapılacak müzakere ve diyaloglarla mümkün. Bizim de stratejimiz bu olacak. Kentin bütün dinamikleriyle diyalog içinde olacağız, birlikte elbirliği ile çözüm üreteceğiz” dedi.

TOLGA ŞARDAN YAZDI - AKP dönemindeki ilk "partili vali" ataması ve Özel Harekât'taki fotoğraf!

TIKLAYIN - Erdoğan, 5 valinin yerini değiştirdi: Eski Sur kayyımı olan Diyarbakır Vali vekili görevden alındı, yerine eski Van kayyımı atandı