Eğitim

Diyarbakır'daki okulda personel yetersizliği: Temizlik işini veliler üstleniyor!

"Çocuklarımızın sağlığı için temizlik işini bazen biz yapıyoruz"

12 Eylül 2024 11:42

Diyarbakır’da bazı okullarda temizlik personeli eksikliği, öğrencilerin sağlığını tehdit eder boyuta ulaştı. , 20 sınıfta eğitimin görüldüğü Yenişehir ilçesinde bulunan Mehmet Altun İlkokulu'nda temizlik personeli yetersiz olduğu için koridorlar, sınıflar ve tuvaletler pislikle dolup taşıyor. Durum böyle olunca temizlik görevini veli ve öğretmenler üstleniyor.

Amida Haber'in aktardığına göre, veli ve öğretmenler, öğrenciler derslerdeyken fırça ve kürekleri alarak okulu temizlemeye çalışıyor. Önce çöpler toplanıyor, ardından okulun genel temizliği yapılıyor. Veliler, bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyor.

Hastalık riski artıyor

Temizlik işine gönüllü olan veliler, çocuklarının hijyenik olmayan bir ortamda ders gördüğünü ve hastalık riskinin her geçen gün arttığını belirtti. "Okulda pek çok malzeme eksikliği var. Çocuklarımızın sağlığı için temizlik işini bazen biz yapıyoruz. Bu sorunun çözülmesi için acilen personel görevlendirilmesi gerekiyor" diye konuşan veliler, yetkililerden yardım bekliyor.

Zehirlenme vakaları geçmişte de yaşandı

Diyarbakır’daki okullarda personel eksikliği yeni bir sorun değil. Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde benzer bir sorun Şehit Üsteğmen Fehmi Taşkın İlk ve Ortaokulu’nda yaşanmış, öğrenciler temizlik malzemelerini karıştırıp kendi sınıflarını temizlemeye çalışırken 16 öğrenci zehirlenmişti.