Gündem

Diyarbakır’daki Starbucks ve Burger King baskınları TBMM gündeminde

"Diyarbakır’da son dönemlerde artan provokasyon girişimleri hakkında bilginiz bulunmakta mıdır?"

25 Haziran 2024 09:07

Diyarbakır'da yaşanan ve vatandaşlarda panik yaratan Starbucks ve Burger King baskınları, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşındı. DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, işletmelere yapılan saldırıların araştırılması için TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. Önergede, İşçişleri Bakanı Ali Yelikaya'nın yanıtlaması talep edildi.

TIKLAYIN - Diyarbakır'da 'tekbirle' Starbucks ve Burger King'e saldıran 16 kişi serbest bırakıldı

Eren, Diyarbakır'da artan provokasyon girişimleri ve saldırılar hakkında bilgi istedi ve saldırılara müdahale edilmemesinin nedenleri üzerine sorular yöneltti. Amidahaber'in aktardığına göre, Ayrıca, önceki saldırılarla bu olaylar arasında bağlantı olup olmadığını sorguladı. Eren, hükümetten, bu tür provokasyonların önlenmesi için alınacak önlemleri de sordu.

“1- Diyarbakır’da son dönemlerde artan provokasyon girişimleri hakkında bilginiz bulunmakta mıdır?

2- Diyarbakır’da iş yerlerine ve dans gruplarına yönelik saldırılara karışan kişiler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise bu soruşturma hangi kapsam ve içerikte yürütülmektedir?

3- Diyarbakır’da yapılmak istenen birçok demokratik eylem ve protesto polisin ve kolluk güçlerinin sert müdahalesiyle bastırılırken gerici grupların bu saldırılarına neden hiçbir şekilde müdahale edilmemiştir?

4- Bu saldırıları planlayan ve organize eden yapılar arasında HÜDA-PAR ve AKP Gençlik Kollarının yer aldığı iddiaları değerlendirilmekte midir?

5- Diyarbakır’da benzer olayların tekrar yaşanmaması ve ciddi sonuçları olabilecek bu provokasyon girişimleri için ne tür önlemler alacaksınız?

6- 9 Haziran’da Swing Amed adlı dans okulunun düzenlediği etkinliğe saldıran gruplarla 22 Haziran’daki saldırıyı gerçekleştiren gruplar arasında bir ilişki var mıdır?

TIKLAYIN - Diyarbakır’da dans etkinliği düzenleyen gruba tekbirli saldırı

7- 9 Haziran’daki saldırıya katılan kişiler hakkında yürütülen bir soruşturma var mıdır? Varsa bu iki saldırı dosyasını birleştirmeye yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?”