Eğitim

Diyarbakır'ın bir köy okulu öğretmensiz kaldı; eğitim başlamadı

Foto kaynak: Amidahaber

14 Eylül 2024 17:22

Diyarbakır Bismil İlçesi Tepekonak Köyü’nde öğretmen olmadığı için eğitim başlamadı. Öğretmen olmadığı için çocuklara kitap dağıtımı da yapılmadı.

Amidahaber'den Zelal Sinayiç'in aktardığına göre; MEB, Türkiye genelinde 68 binin üzerinde öğretmen açığı tespit etmiş olmasına rağmen sadece 20 bin öğretmen ataması yaptı. Bu nedenle bazı okullarda öğretmen açığı meydana geldi. Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne bağlı Tepekonak Köyü’nde geçen yıl çalışan öğretmenin tayin istemesi üzerine okul öğretmensiz kaldı. Okullar bir hafta önce açılmasına rağmen yaklaşık ana sınıfı da dahil yaklaşık 15 öğrencinin bulunduğu Tepekonak Köyü’nde çocuklar okula başlayamadı. Öğretmen olmadığı için çocuklara kitap dağıtımı da yapılmadı.

Ayrıca okul duvarlarını yarısını dökülmesi, okul bahçesinin toz toprak olması, okullun bakımsız olması dikkatleri çekiyor. Veliler, çocukların okula başlaması için, köye öğretmen gönderilmesini ve okullun tadilatının yapılmasını talep etti.

Ücretli öğretmen gönderilecek

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Okula bugün ücretli bir öğretmen gönderilecek. Öğretmen ataması yapılana kadar ücretli öğretmen ile eğitim devam edecek. Kitap dağıtımını da okula giden ücretli öğretmen yapacak” açıklamasını yaptı.

 

Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor