Gündem

Diyarbakır Milletvekili Eren'den saldırı açıklaması: Kürt halkına karşı körüklediğiniz düşmanlık ve nefret dilinin bedeli çok ağır olur

25 Ağustos 2024 09:30

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde Amedspor forması giyen Diyarbakırlı işçilere yapılan saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Eren, saldırının, Kürt halkına yönelik nefret ve düşmanlığın bir yansıması olduğunu belirterek iktidarı uyardı.

TIKLAYIN - Nevşehir'de Amedsporlu taraftarlara saldırının ardından Amedspor'dan açıklama: Toplumsal barışı ve bir arada yaşama kültürünü hedef alıyor

Eren, "Dün akşam Ürgüp'te bir tesiste çalışan Kürt işçilere, Amedspor forması giydikleri gerekçesiyle faşist bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda işçilerden biri ayağından vuruldu, birçok kişi yaralandı. Bu vahşi saldırı, Kürt halkını sindirmeyi amaçlayan nefret dilinin somut bir yansımasıdır" dedi.

Yaralı işçilerin durumunun iyi olduğunu ve hastanedeki tedavilerinin ardından bir kısmının Diyarbakır'a dönmek üzere yola çıktığını aktaran Eren, iktidara seslenerek, "Kürt halkına karşı körüklediğiniz düşmanlık ve nefret dilinin bedeli çok ağır olur. Kürt halkının iradesini kırmaya yönelik bu saldırılar amacına ulaşamayacak! Bu zulüm politikasına derhal son verin!" şeklinde konuştu.