Gündem

Diyarbakır zabıtasına "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" eğitimi

Seminerde, toplumsal cinsiyet kavramının, farklı kültürler ve coğrafyalarda kadınlar ve erkekler üzerine yüklenen rollerin tarih boyunca nasıl evrildiğine dikkat çekildi

02 Eylül 2024 15:52

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Haftası kapsamında zabıta personeline yönelik önemli bir eğitim semineri gerçekleştirdi. Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği/Eşitsizliği", "Biyolojik Cinsiyet - Toplumsal Cinsiyet", "Toplumsal Cinsiyet Rolleri", "Cinsiyet Eşitliği için Neler Yapılabilir" gibi konular ele alındı.

Amida Haber'in aktardığına göre, seminerde, toplumsal cinsiyet kavramının, farklı kültürler ve coğrafyalarda kadınlar ve erkekler üzerine yüklenen rollerin tarih boyunca nasıl evrildiğine dikkat çekildi. Sunumda, erkek egemen sistemlerin yasalar, gelenekler ve göreneklerle toplumsal cinsiyeti nasıl koruyup yeniden ürettiği ve bu durumun insanları tek tip hale getirerek, farklılıkları cezalandırıp ayrımcılığa yol açtığı vurgulandı.

Sunumda, "Değişim bizden başlıyor" temasıyla, bireysel düzeyde cinsiyet eşitliğine ulaşmak için atılacak adımlar konusunda bilgiler verildi. Katılımcılara, eşitlikçi tutumlar sergilemenin, hem iş hem de sosyal ilişkiler üzerinde olumlu etkiler yaratacağı belirtildi. Ayrıca, seminere katılımın, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik önemli bir adım olduğu ifade edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, belediye personeline yönelik toplumsal cinsiyet eğitimlerine devam edeceğini duyurdu.