Dünya

Dokuz kişilik Ukraynalı aile, Rus işgali altındaki Donetsk'te uykularında vurularak öldürüldü

01 Kasım 2023 12:36

T24 Dış Haberler

Aralarında iki küçük çocuğun da bulunduğu dokuz kişilik Ukraynalı bir aile, Rusya işgali altındaki doğu Ukrayna kasabası Volnovakha'daki evlerinde uykularında vurularak öldürülmüş halde bulundu. Ukrayna Donetsk Bölge Savcılığı'ndan alınan görüntülerde, birden fazla aile üyesinin yataklarındayken vurulduğu, hâlâ birbirlerinin kollarında oldukları ve duvarlarda kan lekelerinin olduğu görüldü. 

Ukrayna, ailenin bir tartışma sonrasında Rus işgal güçleri tarafından öldürüldüğünü iddia ederken, Rus yetkililer cinayetlerle ilgili olarak iki Rus askerinin tutuklandığını söyledi. Ukrayna Donetsk Bölgesi Savcılığı, bu ayın başlarında "askeri üniformalı ve silahlı adamların, o evde yaşayan ailenin bir Rus askeri birliğine yer açmak için evi boşaltmasını talep ettiğini" söyledi. Savcılık, evin sahibinin bunu reddetmesi üzerine "saldırganların aile üyelerini fiziksel şiddet uygulamakla tehdit edip oradan ayrıldığını" söyledi.  

Ukrayna savcılığı, günler sonra silahlı kişilerin geri döndüğünü ve "o sırada uykuda olan ailenin dokuz üyesinin tamamını vurduğunu" söyledi. Açıklamada, "Savaş yasa ve geleneklerinin ihlali nedeniyle cezai soruşturma kapsamında ön soruşturma başlatıldı" denildi. Rusya Federasyonu'nun Donetsk Halk Cumhuriyeti Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, belirlenen şüphelilerin "Uzak Doğu'dan sözleşmeli olarak görev yapan Rus askerleri" olduğu belirtildi. 

Komite, "Şüpheliler gözaltına alındı ​​ve soruşturma departmanına götürüldü, olayın tüm koşullarının belirlenmesine yönelik soruşturma ve usul işlemleri yürütülüyor" dedi.