Dünya

Dolu fırtınasında uçağın burnu parçalandı, pilotlar başarılı iniş gerçekleştirdi

11 Haziran 2024 08:50

T24 Dış Haberler

İspanya'nın Palma de Mallorca kentinden Viyana'ya giderken şiddetli dolu nedeniyle burnu kopan uçağın pilotları başarılı bir iniş gerçekleştirdi. 

Avusturya Havayolları'nın OS434 sefer sayılı uçuşu Viyana Uluslararası Havalimanı'na inmeye hazırlanırken dolu fırtınasına maruz kaldı ve kokpit camlarının yaklaşık 18 bin feet yükseklikte parçalandığı bildirildi. 

Yolculardan Emmeley Oakley ABC News'e şunları söyledi: "İnişe 20 dakika kalmıştı ki dolu ve fırtına bulutuyla karşılaştık. Aniden türbülans başladı. Uçağa yağan doluyu hissedebiliyorduk, çok gürültülüydü. Burnun eksik olduğunu dışarı çıkınca gördük. Pilotlar mükemmel bir iş çıkardı."

Avusturya Wings dergisinin haberine göre, camlarda meydana gelen hasar pilotların 'kör' uçmasına neden oldu ve acil durum ilan edildi. Kırılan camlar nedeniyle hiç görüş olmamasına rağmen, aletli iniş sistemi kullanılarak Viyana'ya güvenli bir iniş sağlandığı belirtildi. 

Acil durum ekipleri, yolcuların merdivenlerden indirildiği pistte uçağı karşıladı. Olayda kimse yaralanmazken, uçağın en az birkaç hafta hizmet dışı kalması bekleniyor.

Uçağın tamir edilip edilemeyeceğinin henüz belli olmadığı açıklanırken,  Avusturya Havayolları'nın bir sözcüsü şunları söyledi: "Uçak, Viyana'ya yaklaşırken, kokpit ekibinin hava durumu radarında görünmediğini söylediği bir fırtınaya yakalandı. Uçak Viyana-Schwechat Havalimanı'na güvenli bir şekilde inmeyi başardı. Uçaktaki tüm yolcular yara almadan kurtuldu. Yolcularımızın ve mürettebatımızın güvenliği Avusturya Havayolları'nın birinci önceliğidir."