Dünya

Donald Trump, başkan yardımcısı adayını JD Vance olarak açıkladı; "Mavi yakalı bir geçmişe sahip genç Trump savunucusu"

"Teknoloji ve Finans alanında çok başarılı bir iş kariyerine sahip olan J.D. şimdi de kampanya sırasında, uğruna çok parlak bir şekilde mücadele ettiği insanlara; Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Ohio, Minnesota ve çok daha ötesindeki Amerikan İşçi ve Çiftçilerine odaklanacak...."

15 Temmuz 2024 22:25

T24 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin Kasım seçimleri için başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Donald Trump, Ohio senatörü  JD Vance'in (James David Bowman) kendisinin başkan yardımcısı adayı olacağını duyurdu. 

Trump, JD Vance'i başkan yardımcısı adayı olarak belirlemesinin ardından Social Truth'da bir açıklamada bulundu.

"Amerikan işçi ve çiftçilerine odaklanacak"

"Uzun süre düşünüp taşındıktan ve diğer pek çok kişinin muazzam yeteneklerini göz önünde bulundurduktan sonra, Birleşik Devletler Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmek için en uygun kişinin Büyük Ohio Eyaletinden Senatör J.D. Vance olduğuna karar verdim" diyen Trump, şunları yazdı: 

"J.D., Deniz Piyadeleri'nde ülkemize onurlu bir şekilde hizmet etmiş, Ohio State Üniversitesi'nden iki yılda Summa Cum Laude derecesiyle mezun olmuş ve Yale Hukuk Fakültesi'nden mezun olup Yale Hukuk Dergisi'nde Editörlük ve Yale Hukuk Gazileri Derneği Başkanlığı yapmıştır. J.D.'nin "Hillbilly Elegy" adlı kitabı, ülkemizin çalışkan kadın ve erkeklerini savunduğu için en çok satanlar listesine girmiş ve film olmuştur. Teknoloji ve Finans alanında çok başarılı bir iş kariyerine sahip olan J.D. şimdi de kampanya sırasında, uğruna çok parlak bir şekilde mücadele ettiği insanlara; Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Ohio, Minnesota ve çok daha ötesindeki Amerikan İşçi ve Çiftçilerine odaklanacak...."

Beyaz işçi sınıfı seçmenlerle bağlantı kurmak için iyi bir konumda olabilir

Ohio doğumlu olan Vance, mavi yakalı olarak yetişmesini ve bunun siyasetini ve dünya görüşünü nasıl etkilediğini anlatan çok satan anı kitabı Hillbilly Elegy'nin yayımlanmasından sonra popüler oldu. Trump'ın bu tercihi, eski başkanın bu seçimin sanayiyle öne çıkan orta batı eyaleti olan Pennsylvania, Michigan ve Wisconsin'de kazanılıp kaybedileceğini bildiğini gösteriyor. 

Vance, geçmişiyle, 2016'da bu eyaletleri Trump'a kıl payı teslim eden beyaz, işçi sınıfı seçmenlerle bağlantı kurmak ve onları ikna etmek için iyi bir konumda olabilir.

JD Vance: Mavi yakalı bir geçmişe sahip genç Trump savunucusu

JD Bowman, 1984'te Ohio'da doğdu; İskoç-İrlanda kökenli beyaz, işçi sınıfı bir aileden geliyor. 

39 yaşındaki Vance, Ohio Eyalet Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve felsefe eğitimi almadan önce dört yıl boyunca deniz kuvvetlerine katıldı ve Irak'ta görev yaptı.

Vance, ardından Yale Hukuk Fakültesi'ne gitti ve Hillbilly Elegy isminde başarılı bir anı kitabı yazdı. Eleştirmenler, kitabı "muhafazakâr beyaz işçi sınıfına bir pencere" olarak değerlendirdi. 

Vance, 2017 yılında biyoteknoloji alanında çalıştığı Kaliforniya'dan Ohio'ya geri döndü ve Silikon Vadisi'nde PayPal'ın kurucusu Peter Thiel'in desteğiyle kendi girişim sermayesi operasyonunu kurdu.