Dünya

Donetsk'te çarşıya füze saldırısı: 16 kişi öldü, 23 kişi yaralandı; Ukrayna, Rusya'yı suçladı

Ölen 16 kişi arasında bir çocuk da bulunuyor ve en az 28 kişinin de yaralandığı düşünülüyor

06 Eylül 2023 16:59

T24 Dış Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus güçlerinin, Donetsk'in Konstantinivka şehrindeki çarşıya füzeyle saldırı düzenlediğini ve 16 kişinin öldüğünü bildirdi. 

Rusya'yı suçlayan Devlet Başkanı Zelenski, ölenlerin "yanlış bir şey yapmayan insanlar" olduğunu söyledi ve ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu. Zelenski, "Bu Rus kötülüğü mümkün olan en kısa sürede yenilgiye uğratılmalıdır" diye ekledi. Moskova'daki yetkililer henüz iddialar hakkında yorum yapmadı.

Ölen 16 kişi arasında bir çocuk da bulunuyor ve en az 28 kişinin de yaralandığı düşünülüyor. Patlama, insanların pazar tezgahlarına ve kafe teraslarına akın ettiği kalabalık bir caddede meydana geldi.

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde yer alan Konstantinivka cephe hattına yakın.

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal, "Tüm servisler çalışıyor. Yangın kontrol altına alındı" açıklamasında bulundu. Yangında bir market, dükkanlar ve bir eczanenin zarar gördüğü bildirildi.

Ukrayna soruşturma başlattı

Saldırıyla ilgili olarak Ukrayna Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatıldı ve savcılık "savaş kanun ve geleneklerinin ihlali nedeniyle cezai takibat" başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada, "Savcılar, Rusya Federasyonu tarafından işlenen savaş suçlarını kaydetmek için mümkün olan tüm ve uygun önlemleri alıyor" denildi.

Rusya'daki yetkililer saldırının sorumluluğunu henüz üstlenmedi. Daha önce saldırılarının bir parçası olarak vatandaşları hedef aldıklarını reddetmişlerdi.

Şu anda ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Ukrayna'nın başkenti Kiev'de ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüşecek. Blinken'in ziyareti sırasında savaştan zarar gören ülke için yeni bir ABD yardım paketi açıklayacağı tahmin ediliyordu.