Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | Demokratlar aday olarak Biden'ı istemiyor

12 Temmuz 2024 09:56

T24 Dış Haberler

Washington Post- ABC News- Ipsos tarafından yapılan bir ankete göre ABD genelindeki Demokratların çoğunluğu, Başkan Joe Biden'ın başkan adaylığından çekilmesi gerektiğini düşünüyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın danışmanları, son iki haftada yaşıyla ilgili ortaya atılan sorulardan "asla kurtulamayacağı" endişesiyle, onu başkanlık kampanyasından vazgeçmeye ikna etmek için bir plan üzerinde çalışıyor.

11 Temmuz 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Daily Telegraph | Biden'ın yardımcıları başkanı görevi bırakmaya ikna etmek için bir plan üzerinde çalışıyor

ABD Başkanı Joe Biden'ın danışmanları, son iki haftada yaşıyla ilgili ortaya atılan sorulardan "asla kurtulamayacağı" endişesiyle, onu başkanlık kampanyasından vazgeçmeye ikna etmek için bir plan üzerinde çalışıyor.

ABD Başkanı'nın kampanya ve Beyaz Saray ekiplerindeki yardımcıları, Donald Trump'ı yenme şansı olmadığı sonucuna vardıktan sonra onu yarışı bırakmaya nasıl ikna edecekleri üzerinde çalışıyorlar.


The Times | Britanya'da mahkûmlar cezalarının yüzde 40'ını tamamladıktan sonra serbest bırakılacak

Britanya Başkanı Keir Starmer, polis şeflerinin eylemsizliğin haftalar içinde kanun ve düzenin bozulmasına yol açacağı uyarısının ardından adalet sistemindeki krizi hafifletmek için binlerce mahkûmun serbest bırakılmasını onaylayacak.

Adalet Bakanı Shabana Mahmood, erkek hapishanelerindeki mevcut hücre sayısının 700'ün altına düşmesinin ardından hapishanelerdeki aşırı kalabalığı azaltmak için acil önlemler açıklayacak.

Önlemin sadece 4 yılın altında ceza alan mahkumlara uygulanması ve kasıtlı, cinsel ya da terörle ilgili suçlardan hüküm giyenler için geçerli olmaması bekleniyor. Bazı aile içi istismarcıların da kapsam dışında tutulması bekleniyor.


The Washington Post | Çoğunluk Biden'ın çekilmesini istiyor

Washington Post- ABC News- Ipsos tarafından yapılan bir ankete göre ABD genelindeki Demokratların çoğunluğu, Başkan Joe Biden'ın başkan adaylığından çekilmesi gerektiğini düşünüyor. İki hafta önce Biden'ın Donald Trump karşısında sergilediği kötü canlı yayın performansından sonra yapılan anket, Başkan'ın sağlığına güvenin azaldığına işaret ediyor. Ankete göre Demokrat seçmenin yüzde 56'sı Biden'ın çekilmesini istiyor. 


Moscow Times | Rusya, Yuliya Navalnaya'yı "terörist ve radikaller listesi"ne ekledi

Rus yetkililer, cezaevinde hayatını kaybeden muhalif lider Aleksey Navalni'nin eşi Yuliya Navalnaya'yı hakkında yakalama kararı çıkardıktan günler sonra federal "terörist ve radikaller" listesine ekledi. 

Moskova'da bir mahkeme bu hafta, mevcut olarak Rusya'nın dışında yaşayan Navalnaya hakkında "radikal bir organizasyonun parçası olduğu" gerekçesiyle yakalama kararı çıkarmıştı. 

Rus yetkililer, 2021 yılında Navalni'nin aktivist ağını "radikal örgüt" ilan etmişti. Bu karar sonucunda Navalni'nin çalışanları, gönüllüleri ve destekçileri cezai soruşturma riskiyle karşı karşıya kaldı. 

Navalnaya, Rusya'ya dönerse veya iade edilirse 6 yıla kadar hapis cezası alabilir. 

Navalnaya, eşinin şubat ayında tutulduğu cezaevinde ölmesinden sonra Navalni'nin çalışmalarını sürdüreceğini söylemişti. 

Rusya'da "terörist ve radikal" ilan edilenlerin banka hesaplarına mahkeme kararı olmadan el konulabiliyor. 

Navalnaya konuyla ilgili X platformunda yaptığı açıklamada, "Tanrım, bir saat telefonumu kontrol etmedim ve hemen terörist olmuşum. Kocayı öldürdü, eşini terörist ilan etti. Tipik Putin" yazdı.


Al Arabiya | Pentagon, ABD yapımı Gazze iskelesi operasyonlarının sona erdiğini duyurdu

Pentagon, ABD güçlerinin bu hafta Gazze iskelesini yeniden demirlemeye çalıştığını ancak teknik ve hava koşullarıyla ilgili sorunlar nedeniyle bunu başaramadıklarını açıkladı.

Pentagon Basın Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, insani yardım iskelesinin Aşdod'a geri döndüğünü ve yeniden demirleme için bir tarih belirlenmediğini, ancak "yakında faaliyetlerine son vereceğini" söyledi.