Dünya

Dünyanın ilk lüks köpek havayolu Bark Air: Biletler 4 bin dolardan başlıyor

28 Mayıs 2024 10:50

T24 Dış Haberler

Oyuncaklarla dolu bir salondan rahatlatıcı spa uygulamalarına kadar, dünyanın ilk lüks köpek havayolu Bark Air hizmet vermeye başladı. 

Bark Air'deki yavrular, bir kadeh "köpek şampanyasının" tadını çıkarırken kabin içinde serbestçe dolaşabiliyor. 

Bark Air, kendisini dünyanın "köpeklere özel ilk lüks" havayolu şirketi olarak tanımlıyor. 

Amerikan şirketi şu anda yalnızca New York'taki Westchester County Havaalanı'ndan, Los Angeles'a uçuş gerçekleştiriyor ancak şirket halihazırda Paris, Milano, Seattle, Florida, Chicago ve Arizona'ya giden rotaları da plana dahil edeceklerini duyurdu. 

İç hat uçuşlarındaki yolculuğun bilet fiyatları, bir köpek ve yanındaki sahibi için 4 bin dolar, uluslararası rotalar için ise 6 bin dolar civarında olacak şekilde belirlendi. 

Köpek havayolu şirketi, köpekler için herhangi bir boyut veya cins kısıtlaması bulunmadığını ancak yanında seyahat eden tüm sahiplerin 18 yaşın üzerinde olması gerektiğini belirtti.

Bark Air'in ilk uçuşu New York'tan Los Angeles'a 14 kişiye kadar kapasiteli Gulfstream G5 jetiyle gerçekleşti. Ancak havayolu, köpeklerin ve sahiplerinin rahat bir yolculuk için yeterli alana sahip olmasını sağlamak amacıyla her zaman uçuş başına yalnızca 10 bilet satmaya dikkat ettiklerini açıkladı.