Gündem

Edanur Gezer soruşturmasında 4 İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı

04 Mayıs 2024 16:07

Küçükçekmece'de 5 yaşındaki Edanur Gezer'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından açılan çukura düşerek boğulmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Asayiş Büro Amirliği ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları mühendis Furkan K., kepçe operatörü Sezai A. ve tesisat ustası Fayık C.'yi gözaltına alırken, hakkında gözaltı kararı verilen bir kişi ise aranıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Edanur Gezer’in ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, ''Küçük Edanur’un, belediyemize ait bir parkta yaşamını kaybetmesinin yasını tutuyoruz. Olayın hemen ardından başlattığımız teftiş süreci yakında tamamlanacak. Sorumluluları cezasız bırakmayacağız. Adli makamların da soruşturması devam ediyor. Minik yavrumuzun acısını yaşarken, bu olayın her zaman olduğu gibi siyasal istismar malzemesi haline getirilmesini de utanarak izliyoruz. Bu ülkede kah tren kazalarındaki ihmallerde, kah maden facialarındaki ihmallerde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Bu olaylarda ağızlarını bıçak açmayanların, ya da ‘Ölüm bu işin fıtratında var. Güzel öldüler’ diyebilenlerin sözde vicdani çıkışlarına itibar etmiyoruz'' ifadesini kullanmıştı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, İBB'de çalışan 2'si kepçe operatörü, 1'i işçi, 1'i mühendis toplam 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi. 4 kişiden Ağaç A.Ş mühendisi Furkan K., kepçe operatörü Sezai A. ve tesisat ustası Fayık C.'nin gözaltına alındığı belirtilirken, diğer şüpheli ise aranıyor.

TIKLAYIN - 5 yaşındaki Edanur su birikintisine düşerek hayatını kaybetmişti: İBB soruşturma başlattı