Eğitim

Öğretmenlik Meslek Kanun teklifinin geri çekilmesi için nöbet sürüyor: Meşruiyetini yitirmiştir

16 Temmuz 2024 17:49

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin geri çekilmesi için nöbet tutan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, teklifin görüşmelerinin ekim ayına ertelenmesiyle ilgili “Bu kanun gerek Öğretmenlik Meslek Kanunu, gerekse Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ismiyle duyurulan yeni müfredat, Türkiye kamuoyunda meşruiyetini yitirmiştir. Bu kadar itiraz ve direnç karşısında zorla bir kanun bu halka dayatılamaz” dedi.

Öğretmenlerin sözleşmeli olarak atanmasını, bir “Milli Eğitim Akademisi” kurulmasını öngören ve öğretmene ceza düzenlemesi getiren Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri ekim ayına ertelendi. 22 maddelik birinci bölümü Genel Kurul’da oylanarak kabul edilen teklifin geri çekilmesi için TBMM Çankaya Kapısı’nın yanındaki Milli Egemenlik Parkı’nda nöbet tutan nöbet tutan Eğitim Sen’in Genel Başkanı Kemal Irmak, erteleme kararıyla ilgili teklifin ertelenmesinin eğitim emekçilerin günlerdir yürüttüğü eğitim nöbetinin bir sonucu olduğunu belirterek “Eğitim emekçileri, bu konuda kararlı bir duruş gösterdi ve sonucunda belli konuda yol aldılar. Belki hükümet zaman kazanmak için de ekim ayına ya da bir sonraki tarihe erteliyor olabilir. Zaman kazanma hamlesi bile bu kanunların toplum nezdinde karşılığının olmadığının göstergesidir” dedi.

İttifaklar cemaat ve tarikatlarla sürdürülüyor

ANKA’dan Ogün Akkaya’nın haberine göre, ''Bugün de bu ittifaklar maalesef cemaat ve tarikatlarla sürdürülüyor. Bunu da en çok eğitim üzerinde taçlandırmaya çalışıyorlar'' ifadelerini kullanan Irmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gerici ve ırkçı bir eğitim müfredatı oluşturmaya çalışıyorlar. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile kendilerine yakın kadrolar oluşturmaya çalışıyorlar. Ertelenmiş de olsa tekrar gündeme de gelmiş olsa bu kanuna, Milli Eğitim Akademisi kanununa, yeni müfredatın uygulanmasına izin vermeyeceğiz. Bu ülkemizin geleceğine yapılabilecek bir ihanet. Aydınlık, karanlığı mutlaka yenecektir. Bir an önce cemaat ve tarikatlarla ortaklaştırılan ve giderek bunlar üzerinden oluşturulan bir eğitim yaklaşımından vazgeçilmesini, ülkenin bilimle yönetilmesi bizim için vazgeçilmezdir. Antidemokratik, faşizanca, ırkçı, gerici hazırlanmış ya da hazırlanacak hiçbir uygulamaya geçit vermeyeceğiz.''