Gündem

Emekli vatandaştan hakem heyetinin kararına uymayan elektrik dağıtım şirketine tepki

12 Eylül 2024 13:57

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Karakütük köyünde buzdolabı yanan emekli vatandaş Veysel Tüysüz, elektrik dağıtım şirketini tüketici hakem heyetine şikayet ettiğini, tüketici hakem heyetinin lehine karar vermesine rağmen şirketin ödeme yapmadığını söyledi. Tüysüz, "Biz bu elektrikten çektiğimizi hiç kimseden çekmedik. Ayda bir alet yanıyor elektrik düşük, bakan yok” dedi.

Elektrikten kaynaklı buzdolabı bozulan emekli Veysel Tüysüz, tüketici hakem heyetinin kararını uygulamayan elektrik dağıtım şirketine tepki gösterdi. Elektrik dağıtım şirketini tüketici hakem heyetine şikayet ettiğini, tüketici hakem heyetinin lehine karar vermesine rağmen şirketin ödeme yapmadığını söyledi.

Veysel Tüzsüz, şöyle konuştu:

"Mali yük getiriyor altından kalkamaz olduk"

"Bulunduğum mahallede 40 yıldan beri elektrik hatları bakımsız. Günlük elektrik kesiliyor. Dolabım yandı şubat aylarında. Servis çağırdım, 'elektrikten dolayı kompresörü yanmış değiştirilecek' dedi. Dolabımı götürdü 10-15 günde 'Adana'dan parça getiriyorum' dedi. Bana bir fatura yazmış baktım 6 bin lira. Hakem heyetine başvurayım dedim gittim mart ayı gibi hakem heyetine başvurdum. Belgeleri verdim. Hakem heyetinden karar geldi. Haklı buldu. Hakem heyeti kararı burada elimde. Ben de bu kararı alınca itiraz süreci tamamlansın diye bekledim. Yaklaşık 15- 20 gün önce ENERJİ- SA'ya başvurdum kararı gösterdim. Onlar da dedi ki 'sen bunu kazanmışsın IBAN'ını faturayı ve kararı getir bize ' dediler. Onlara götürdüm. Başvuru numarası vererek 'buradan takip et ' dediler. Birkaç gün sonra ENERJİ- SA'dan bana telefonuma cep telefonuma bildiri geldi. 'Olumlu değerlendirilmedi' diyor. Ben mağdurum. Yanan sadece bu değil buzdolabımın ikinci yanması. Dinamom 15 gün önce yandı. Elektrik arızayı çağırıyorum ek yerindeki oksitlenmeden diyor. Servisi de olmadığından bir şey de alamadım, fatura da alamadım. Biz bu elektrikten çektiğimizi hiç kimseden çekmedik. Mağdurum, nereye başvurmam lazım? İşte karar ve adamlar bizi kabul etmiyor. Emekliyiz zaten bir de biz buradaki elektrik sıkıntısından bize bir yük getiriyor. Mali yük getiriyor altından kalkamaz olduk. Ayda bir alet yanıyor, elektrik düşük, bakan yok."