Gündem

Emine Erdoğan’a seslenen Emine Şenyaşar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi için randevu ayarlanacak

"Onların da çocukları var, evlatları var. Beni anlasınlar. Emine Erdoğan hiç mi sesimi duymuyor?"

23 Ağustos 2024 09:27

Adalet Nöbeti'ni Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıyan Emine Şenyaşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a seslenerek, "Çocuklarımın hastane içinde nasıl katledildiğini görsünler. Neden bu zulme hala sessiz kalıyorlar? Onların da çocukları var, evlatları var. Beni anlasınlar. Emine Erdoğan hiç mi sesimi duymuyor? O da anne" dedi. Anne Şenyaşar'ın DEM Parti Urfa Milletvekili oğlu Ferit Şenyaşar da Meclis Başkanı özel kaleminin dün Cumhurbaşkanı ile randevu talebine ilişkin kendilerine dönüş yaptığını söyledi. Şenyaşar, "Cumhurbaşkanı Danışmanı Yalçın Akdoğan ile görüştüklerini, anne ile bir randevu ayarlanacağını söylediler” dedi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından gerçekleşen saldırıda eşi ve iki oğlunu yitiren, bir oğlu tutuklanan Emine Şenyaşar, sürdürdüğü Adalet Nöbeti eylemini 4. gününde TBMM önünde devam ediyor.

TBMM Şeref Kapısı'nın önünde ellerinde "adalet" yazılı dövizle nöbet tutan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediklerini dile getiren Şenyaşar ailesi Duvar'dan Ceren Bayar'a konuştu.  

"7 yıldır evime gidemiyorum"

7 yıldır evine gidemediğini söyleyen Emine Şenyaşar, yaşadıklarını anlattı. Şenyaşar, "İş yerimizi taradılar, hastanede çocuklarımı katlettiler. Artık bu zulmü kaldıramıyorum. Daha önce de Urfa Adliyesi önünde nöbet tuttuk. Her gün bize zulmediyorlardı. Bizi nezarete koydular, darbettiler. 6 yıldır zulüm altında yaşıyoruz. Dizlerimden ameliyat oldum, gözlerimden ameliyat oldum, boğazımdan ameliyat edecekler. Oğlumun serbest kalmasını istiyorum. Yeter artık bu zulüm bitsin, ben de evime gideyim." dedi.

"Erdoğan ve Emine Erdoğan çocuklarımın nasıl katledildiğini izlesin"

Hastanedeki güvenlik kamerası kayıtlarının devletin elinde olduğunu söyleyen Emine Şenyaşar, kayıtları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da izlemesini istedi. Şenyaşar, Çocuklarımın hastane içinde nasıl katledildiğini görsünler." diyen Şenyaşar, şu sözleri kullandı:

" Neden bu zulme hala sessiz kalıyorlar? Onların da çocukları var, evlatları var. Beni anlasınlar. Hiç sebepsiz yere çocuklarımı hastanede öldürdüler. Ben ve eşim çocuklarımızın durumunu öğrenmek için hastaneye gittik, eşimi de benim gözümün önünde linç ederek öldürdüler. Katliamdan sonra hastanedeki tüm delilleri yok ettiler, kamera kayıtlarını sakladılar

Çocuklarımı katledenler Suruç’ta gözlerimizin önünde geziyorlar"

Hastanede çocuklarımı katledenler Suruç’ta gözlerimizin önünde geziyorlar. Niye benim oğlum tutuklu? 

"En azından tutuklu oğlum bırakılsın"

"En azından tutuklu oğlum bırakılsın, gelsin ameliyatta başucumda dursun. Adil bir yargılama yapılsın, çocuğum suçlu ise cezasını çeksin. Adalet sağlanmadığı sürece hakkımı kimseye helal etmeyeceğim” 

Anne Şenyaşar, Erdoğan'dan ne isteyecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi sırasında kendisine ne söyleyeceğini sorulan Şenyaşar, "Ben artık ölmek üzereyim. Yargı adil karar veremiyor. Adil bir yargılama yapılsın istiyorum. Oğlumun bırakılmasını istiyorum, evime girmek istiyorum’ diyeceğim” cevabını verdi. Şenyaşar son olarak, sözlerine "Emine Erdoğan hiç mi sesimi duymuyor? O da anne" ifadelerini de ekledi.

"Bakan Tunç, sorunu çözmek için samimi bir çaba sarf etti ancak aciz kaldı"

Cumhurbaşkanı ile randevu talebinin kendilerine dönüş yapıldığını ve anne Şenyaşar ile bir görüşmenin ayarlanacağı bilgisinin kendisine verildiğini kaydeden DEM vekili Ferit Şenyaşar Adalet Bakanı ile bakanlık önündeki nöbet devam ederken iki görüşme gerçekleştirdiklerini ancak bu görüşmelerin bakanın isteği üzerine medyaya yansımadığını ifade etti. Adalet  Bakanı Yılmaz Tunç'un kendisine "çözülecek" dediğini ve ümit verdiğini söyleyen Şenyaşar, "'Çözeceğiz, mahkeme heyetiyle görüşüyoruz, adaleti sağlayacağız' dedi. Ama mahkeme heyeti değişti duruşmadan önce” diye konuştu.

Bakan Tunç'un sorunu çözmek için samimi bir çaba sarf ettiğini ancak aciz kaldığını ifade eden Şenyaşar, şunları söyledi:

"Halk beni bu sorunu çözmem, adaleti sağlamam, annemin artık ağlamaması için milletvekili seçti.' Bunun üzerine nöbetimizi Meclis'e taşıdık. Biz 'Meclis yargıya müdahale etsin' demiyoruz. Ortada bir adaletsizlik var, bir zulüm var. 6 yıldır bu olay Türkiye gündeminde, 6 yıldır Emine Şenyaşar gözyaşı döküyor. Meclis'in de sorumluluk alması gerekir

"AKP'li vekillerin vicdanı annemden yana ancak Cumhurbaşkanı İbrahim Halil Yıldız'ı koruyor"

(AKP'li) Çoğu milletvekiliyle görüştüm. Herkes rahatsız, hepsinin vicdanları annemden yana. Hepsiyle görüşüyoruz burada, kulislerde. Hepsi diyor ki, 'Biliyoruz, haklısınız. Biz bu olaydan sonra o aileyle görüşmüyoruz. Cenazelerine, taziyelerine, düğünlerine gitmiyoruz.' Parti içinde istenmeyen bir kişi ama Cumhurbaşkanı onu koruyor. Milletvekilliği bitti ama Cumhurbaşkanı onu MYK'ya aldı." 

"Partimiz araştırma önergesi verdi ancak AKP ve MHP olaylarıyla reddedildi, Meclis'in de sorumluluğu var"

4 gün önce Meclis nöbetine başladıklarında Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un aradığını söyleyen Şenyaşar, "Kurtulmuş dedi ki, ‘Anne haklı ama eylem yeriniz Meclis olmamalı.’ Ama bu doğru değil. Olay yaşandığında partimiz bir araştırma önergesi verdi ve Meclis'in bu olayı araştırmasını istedi. Ama AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Meclis de sorumlu yani. Adalet Bakanı çözemedi ve Meclis'e taşıdık. Meclis, Numan Kurtulmuş yargıya müdahale etsin istemiyoruz. Bu adaletsizliği görsün ve sorumluluk alsın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı annemden helallik istesin açıklama yapsın, biz eylemi sonlandıracağız"

Cumhurbaşkanı’yla görüşmek istediklerini kaydeden Şenyaşar, “Kendisinden bir randevu talebinde bulunduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan sadece kendi milletvekilini dinledi, ailemiz hakkındaki iftiraları veri kabul etti ve ailemiz aleyhinde miting meydanlarında propaganda yaptı. Bu davada adalet sağlanmamasının en büyük sebebi olaydan sonra yaptığı açıklamalarıdır. Çünkü o açıklamalarıyla yargıyı tahakküm altına aldı. Bizim Cumhurbaşkanı ile görüşmek istememizin en önemli sebebi olayın yargı zemininde ilerlemesini sağlamak istemememiz ve adalet istememiz. Benimle görüşmesin, anneyle görüşsün, anneden helallik istesin, bir açıklama yapsın, biz eylemimizi sonlandıracağız. Yuvası yıkılmış, evlatları katledilmiş, 6 yıldır gözyaşı dinmeyen bir anne var.”

Cumhurbaşkanı Danışmanı Akdoğan ile görüşüldü, randevu ayarlanacak

Meclis Başkanı özel kaleminin dün Cumhurbaşkanı ile randevu talebine ilişkin kendilerine dönüş yaptığını söyleyen Şenyaşar, "Cumhurbaşkanı Danışmanı Yalçın Akdoğan ile görüştüklerini, anne ile bir randevu ayarlanacağını söylediler" dedi.

TIKLAYIN-Şenyaşar ailesi, TBMM eyleminin ikinci gününde: Erdoğan'la görüşme talebimiz sonuçlanana kadar 24 saat TBMM'deyiz