Gündem

"En Güzel Kurban" yarışmasında "Gazze" birinci oldu

Gazze'nin sahibi savaşa dikkat çekmek için kurbanlığına bu ismi verdiğini söyledi

14 Haziran 2024 09:45

Sultangazi Belediyesi'nin düzenlediği "En Güzel Kurban Yarışması"nda, 1 ton ağırlığındaki "Gazze" isimli kurbanlık birinci seçildi ve sahibine tam altın kazandırdı.

Sultangazi Belediyesi, kurban satış pazarında ‘En Güzel Kurban Yarışması’ yapıldı. Yarışma kapsamında Türkiye’nin farklı illerinden gelen kurbanlıklar süslenerek jüri karşısına çıkarıldı.

6 kişiden oluşan jüri üyeleri kurbanlıkları, "hayvanın ağırlığı, kesim sonrası vereceği et miktarına, sağlık görünümü, ırk özelliğini gösterme, yaşa göre gelişim, beden yapısı, temizlik, bakım, huyu ve genel görünümü" gibi kategorilerde değerlendirmeye aldı.

Yarışma sonucunda belirlenen ilk 3 kurbanlığa ödül verildi. Birinci olan kurbanlığa tam altın, ikinci olana yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın verildi.

Yarışma kapsamında Çankırı’dan gelen bin 60 kiloluk "Gazze" isimli kurbanlık birinci oldu. Kurbanlığını Türk ve Filistin Bayrağıyla süsleyen Hasan Toprakçı, Gazze’de devam eden savaşlara dikkat çekmek ve oradaki halkın sesini duyurmak için "Gazze" ismi verdiklerini ifade etti.

Çankırı’dan gelen bin kiloluk "Şampiyon" isimli kurbanlık ikinci, Kastamonu’dan gelen 900 kiloluk "Terminatör" isimli kurbanlık üçüncü oldu. Kastamonu’dan katılım sağlayan "Cabbar" isimli 290 kiloluk kurbanlık ise mansiyon ödülünü aldı. Yarışmaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir