Politika

Erbakan'dan, istifa eden Gülpınar'a: Kendisi için 'Zübük' diyenlerle...

02 Eylül 2024 21:28

T24 Haber Merkezi

Fatih Erbakan, Şanlırfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın Yeniden Refah'tan istifasıyla ilgili, "İstişare olmadı bizimle. Kendisi için 'sirk cambazı' ve 'Zübük' diyen yapıya giderse diyecek bir şey yok" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti. Gülpınar'ın ardından Eyyübiye Meclis üyesi Mehmet Alak ile dört Viranşehir Belediye Meclis üyesi de istifa etti. Böylece Viranşehir Belediye Meclisinde YRP'li meclis üyesi kalmadı. İstifa eden meclis üyeleri ise açıklamalarında, "Gülpınar nerede ise biz de oradayız. Eğer AK Parti'ye geçerse biz de geçeriz" dedi. Gülpınar yola bağımsız devam edeceğini söylese de 31 Mart'tan önce istifa ettiği AKP'ye geri döneceği de iddialar arasında.

SÖZCÜ TV'ye konuşan Yeniden Refaf Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, olayın detaylarını anlattı.

Kasım Gülpınar'ın "Kararı YRP ile istişare ederek aldık" sözlerine değinen Erbakan, "Bir takım duyumlar geliyordu ama kesin bir bilgi yoktu. Biz açıklamasına şaşırdık. Herhangi bir istişare olmadı bizimle. Üzülerek söylüyorum bizimle bir istişare olmadı. İstişare kelimesi çok mantıklı değil. Bilgi olarak da söylüyorsa öyle bir şey de olmadı" diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar'ın ardından YRP'de peş peşe istifalar: Nerede ise biz de oradayız. Gülpınar nereye biz oraya, AK Parti'ye geçerse biz de geçeriz

Gülpınar'ın istifasını duyurduğu meclis toplantısındaki konuşmasını da değerlendiren Erbakan "Bugün belediye meclis üyeleriyle yaptığı toplantıda da kendisi bizzat söylüyor 'Ben anket yaptırdım halkın yüzde 79'u istifa etme diyor ama ben çalışamıyorum, baskılar oluyor, projelerim onaylanmıyor, taleplerim geri çevriliyor o nedenle istifa edeceğim diyor. Yüzde 79'a rağmen yapılan bir işten hayır geleceğini zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan, başkan Gülpınar'ın "bağımsız kalacağım" sözlerine ilişkin ise şunları söyledi: "Bilemiyorum. Kendisi için 'sirk cambazı' ve 'Zübük' ifadelerini kullanan bir yapıya tekrar giderse artık diyecek bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanı kendisi için bizim partiye geçtiğince 'sirk cambazı' ve 'Zübük siyasetçiler' ifadelerini kullanmıştı."

Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar, partisinden istifa etti; işte açıklaması

Geçen ay YRP'den AKP'ye geçen başkanlar

AKP'nin 23. kuruluş yıldönümünde gerçekleşen programda partiye 2 milletvekili, 15 belediye başkanı katılmış, bunlar arasında YRP'den seçilen Adana Feke İlçe Belediye Başkanı Cömert Özen, Samsun Ayvacık İlçe Belediye Başkanı Refahattin Şencan, Ordu Çaybaşı İlçe Belediye Başkanı Mesut Karayiğit, Muş Bulanık İlçesi Yoncalı Belde Başkanı Fehim Kaya da yer almıştı.

YRP "Sayın Gürpınar'la ilgili inancımız tamdır" demişti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Erzurum Aziziye İlçe Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, AKP'ye geçen belediye başkanlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yeniden Refah Partisi'nin 63 belediyesinden 13'ü partimizden ayrıldı. Bu olağan bir durum değil. Bunu normal, olağan, sıradan bir durum olarak göremiyoruz, karşılayamazsınız" demiş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Kasım Gürpınar'ı bu tartışmalardan tenzih etmişti. Kılıç, "Sayın Gürpınar partimizdedir, Şanlıurfa'dadır. Hizmete devam ediyor ve yine Yeniden Refah Partisi çatısı altında seçildiği gün olduğu gibi beş yıl boyunca hizmete devam etmeye yönelik inancımız ve kanaatimizle kendisiyle ilgili tamdır" demişti.

23. yılında AKP'ye katılan yeni isimler belli oldu!