Ekonomi

Erdal Sağlam: Bahçeli'nin çıkışı 2002'deki koalisyonu bozma sürecini hatırlattı

23 Nisan 2024 07:51

10haber yazarı Erdal Sağlam, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "yerel halk" ifadesine yönelik "müfsit zihniyet" çıkışının 2002 yılında koalisyon hükümeti dönemindeki ekonomi politikalarına yönelik itirazını hatırlattığını söyledi.

2001 krizi sonrası ülkeye çağrılan eski Dünya Bankası başkan yardımcılarından Kemal Derviş'in radikal yapısal programları devreye sokmasına Bahçeli'den tepki geldiğini kaydeden Sağlam, "Derviş’e ve ekonomi politikalarına karşı çıkışla başlayan MHP’nin koalisyon içindeki uzlaşmaz tutumu, son olarak Bahçeli’nin erken seçim isteyip koalisyonu bozmasıyla sonuçlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Derviş benzeri reform uygulamaları istediği bu nedenle piyasalarda kendisine güven duyulduğu biliniyor. Şimşek’in Derviş gibi uluslararası piyasalarla yakın ilişkide olmasının Cumhur ittifakı ortağı MHP’nin tepkisini çektiği de biliniyor" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN | Devlet Bahçeli: "Türk milletini 'yerel halk' ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyet, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusudur"