Gündem

Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne gidiyor

11 Haziran 2024 07:52

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel’e iadeiziyarette bulunacak. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşecek görüşme saat 16.00’da başlayacak. Özel, kapıda karşılayacağı Erdoğan’ı 12. kattaki makam odasında ağırlayacak. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’ndan istenen “forslu” Türk bayrağının; Özel, CHP bayrağının önünde oturacak.

Erdoğan ve Özel ilk görüşmelerini 2 Mayıs’ta gerçekleştirmiş; Cumhurbaşkanı, CHP liderine AKP Genel Merkezi'nde ağırlamıştı. Erdoğan, bu görüşmede iadeiziyarette bulunacağını söylemişti. İkili bugün CHP Genel Merkezi'nde tekrar bir araya geliyor. Merakla beklenen ziyarette gözler, görüşmenin içeriği kadar “normalleşme” tartışmalarıyla siyasette atmosferi ısıtan randevunun ayrıntılarına da çevrildi.

Erdoğan 18 yıl önce Deniz Baykal'a "hayırlı olsun" ziyareti gerçekleştirmişti

Erdoğan, Ankara’nın Söğütözü Semtinde AKP Genel Merkezi’ne de komşu sayılabilecek mesafedeki CHP Genel Merkezi’ne en son 18 yıl önce, merhum Genel Başkan Deniz Baykal’a “hayırlı olsun” ziyareti için gitmişti. Erdoğan ile Baykal arasında binanın mimarisine yönelik sohbet öne çıkmıştı. İki liderin, 12. katındaki bir odanın dışarı doğru oval çıkıntısıyla dikkat çeken “oval ofis” sohbeti, kendilerine eşlik eden kurmaylarını güldürmüştü.

Erdoğan’a ne ikram edilecek?

Hürriyet’ten Turan Yılmaz'ın haberine göre, Erdoğan, bu kez meyve suları, normal çay ve kahvenin dışında mesir, mor reyhan ve keçiboynuzu çaylarını da içeren zengin bir içecek mönüsüyle ağırlanacak. Görüşme nedeniyle CHP’nin bugünkü Meclis Grup toplantısı da ertelendi.

Özel, dün Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerini topladı

CHP lideri Özel, görüşme öncesinde Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerini ayrı ayrı topladı. Dün gün boyu süren bu toplantılarda, ilk görüşmeden bugüne yaşanan gelişmelerle birlikte bugünkü görüşmede Erdoğan’a iletilecek konular da değerlendirildi. Özel’in ilk görüşmede olduğu gibi bu görüşmeye de kapsamlı bir dosya ile gireceği belirtildi.

Sinan Ateş cinayeti konuşulacak mı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün, öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, kızları Bengisu Ateş ve Banuçiçek Ateş ile CHP Genel Merkezi’nde görüşmüştü. Görüşmenin ardından Erdoğan’ın Ayşe Ateş’le görüşeceği haberi yayılmıştı. Sinan Ateş cinayetinin de görüşmede gündeme gelmesi bekleniyor.

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayşe Ateş'le görüşecek