Gündem

Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi için Astana’da

Görsel temsilidir

03 Temmuz 2024 08:40

Güncelleme: 03 Temmuz 2024 18:32

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ayki yoğun diplomasi trafiği başladı. Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere özel uçak ile Kazakistan'ın başkenti Astana’ya gitti.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Ankara Valisi Vasip Şahin tarafından uğurlandı.

Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için geldiği Kazakistan'ın başkenti Astana'daki temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya geldi.

Üçlü görüşmede bölgesel ve küresel konular ve ülkeler arasındaki işbirliği alanları ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Üçlü görüşmede, bölgesel ve küresel konular ve ülkeler arasındaki işbirliği alanları ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye-Azerbaycan ve Pakistan'ın birçok alanda atabileceği ortak adımlar olduğunu, bunların üç ülkeye de yararlı olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaşların, çatışmaların ve gerginliklerin baş gösterdiği bir coğrafyada ortaya konacak işbirliklerinin bölgesel ve küresel barışa da hizmet edeceğini belirtti."

TIKLAYIN - Erdoğan, NATO zirvesi öncesi Kazakistan'da Putin’le görüşecek: Gündemde hangi konular var?