Politika

Erdoğan, Bahçeli ile İtalya dönüşü bir araya gelecek

"Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir."

14 Haziran 2024 09:05

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki gerilimde yeni bir gelişme yaşandı. Erdoğan'ın yurt dışı seyahatinden döndükten sonra Bahçeli ile görüşeceği öğrenildi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı'nın bir önceki dönem İyi Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Özgür Özel ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile temaslarının ardından dikkat çeken paylaşımlarda bulunmuş; siyasette bu göndermeler "Cumhur İttifakı'nda deprem" olarak yorumlanmıştı.

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, Bahçeli’nin açıklamalarının ardından AKP kurmayları "Yeni ittifak yok, Cumhur devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanı, her toplantıda bize ‘Aman ha, Cumhur İttifakı’na zarar verecek bir söz davranış içerisinde olmayın’ diye uyarıyor" şeklinde konuştu. 

TIKLAYIN - Bahçeli’nin sözleri AKP’de nasıl yankı buldu?

AKP kaynakları, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu açıklama Cumhurbaşkanı ile görüşülerek yapılmış bir açıklamadır. Cumhur İttifakı sıradan bir işbirliği değildir. Hangi şartlarda bir araya geldiğimizi unutmayız. Hem biz, hem sayın Cumhurbaşkanı; sayın Bahçeli ve MHP’yi çok önemsiyoruz. Her toplantıda Cumhurbaşkanı bize ‘Aman ha, Cumhur İttifakı’na zarar verecek bir söz davranış içerisinde olmayın’ diye uyarıyor. Son görüşmelerinde de, Sayın Bahçeli ile çok iyi görüşme yaptıklarını ve aralarında herhangi bir problem olmadığını özellikle söyledi.”

AKP Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu “Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Bu konuda irademiz nettir” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz ruhuyla kurulduğunu belirterek “Bugüne kadarki ittifak girişimlerini günü kurtarmak üzerine inşa edenlerin, bu ilkeli bir araya gelişi idrak etmesini beklemiyoruz” mesajını verdi.


TIKLAYIN - Erdoğan-Özel görüşmesi öncesi Bahçeli'nin paylaşımı gündem oldu: Allah bana yeter

TIKLAYIN-Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne gidiyor

TIKLAYIN - Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye çağrı: Memnun değilse, bizim ittifakımıza katılabilir

TIKLAYIN - Bahçeli’nin sert çıkışı gazete manşetlerinde nasıl yer buldu?

TIKLAYIN - Ayşe Ateş: Devlet Bahçeli de duruşmaya gelsin, yargılananları şimdiye kadar korudular, çabaları boşa gitmesin

TIKLAYIN - Erdoğan'la görüşen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Bugüne dek Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sessizliğinden güç alarak tehdit eden, suçluyu öven kim varsa dün ne söylediğine bakarak ne konuşacağını düşünsün

TIKLAYIN - AKP Sözcüsü Çelik'ten Erdoğan-Özel görüşmesi sonrası açıklama

TIKLAYIN - 18 yıl sonraki tarihi zirve sona erdi: Erdoğan'ın Özel'le iade-i ziyaret görüşmesi 1,5 saat sürdü