Gündem

Erdoğan'dan Hande Fırat ve Ahmet Hakan'a ödül

Erdoğan'dan "kayyım uygulaması devam edebilir" mesajı

06 Haziran 2024 22:00

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Anadolu Medya Ödülleri'nde medya mensuplarına ödüllerini verdi. Hürriyet Gazetesi'nin yöneticileri Ahmet Hakan ve Hande Fırat da ödüllendirildi. Öte yandan; Erdoğan, seçilmiş Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'a 19 yıl hapis cezası verilip yerine kayyım atanmasını, "Özellikle yargının Hakkari’yle ilgili vermiş olduğu karar, kusura bakmasınlar ama kimseyi rahatsız etmesin. Yargı, burada kanunu değil, hukuku konuşturmuş ve kararını da buna göre vermiştir" diyerek savundu. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 8. Anadolu Medya Ödülleri kapsamında beğendiği medya mensuplarına ödüller verdi.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen ödül töreninde yandaş basın mensuplarına ödül dağıtan Erdoğan, ülkenin 'geçtiği kritik kavşaklarda takdire şayan bir duruş sergilediklerini' söyledi. 

Yeni Akit Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Murat Alan ile yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu da ödül aldı.

Kayyım mesajı 

Ödül töreninde konuşan Erdoğan, seçilmiş Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'a 19 yıl hapis cezası verilip yerine kayyım atanmasını, "Özellikle yargının Hakkari’yle ilgili vermiş olduğu karar, kusura bakmasınlar ama kimseyi rahatsız etmesin. Yargı, burada kanunu değil, hukuku konuşturmuş ve kararını da buna göre vermiştir" diyerek savundu.

Kayyımların devam edebileceği sinyalini de veren Erdoğan, "Hakkâri şimdi bunun ilk adımı olmuştur ve şu anda hukuk da gereğini yapmıştır ve bundan sonra da yapmaya devam edecektir” dedi.

TIKLAYIN - Hakkari’de kayyıma gerekçe olan davanın savcısı, Bakanlığın ‘FETÖ firarisi’ listesinden çıktı

TIKLAYIN - Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 24 saat avukat görüş yasağı, dosyaya kısıtlılık: "Soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilir"

TIKLAYIN - Hakkari’ye kayyım olarak atanan Vali Ali Çelik: Soylu’dan sonra Hakkari’ye atandı, 31 Mart’tan sonraki ilk kayyım oldu

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması tepki çekti: "Tamamen antidemokratik bir uygulama; bu yanlıştan bir an önce vazgeçin!"

TIKLAYIN - Özgür Özel'den kayyım tepkisi: Yaşananlar, Hakkari halkının iradesini yok saymaktır, kayyım anlayışının karşısındayız!

TIKLAYIN - Ahmet Türk'ten Özgür Özel'in kayyım açıklamasına: Demokrasi ve halk iradesine saygının önemi açısından değerlidir

TIKLAYIN - CHP'den Hakkari Belediyesi'ne kayyım kararına ilk tepki: Erdoğan'ın "normalleşme" söylemi, bakanlar eliyle baltalanıyor

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne polis baskını; Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı

TIKLAYIN - Bakanlık duyurdu, Hakkâri Belediyesi'ne kayyım atandı

TIKLAYIN - Hakkari yerel seçim sonuçları

TIKLAYIN - Kayyım bilançosu: Diyarbakır’da taşınmazlar 290 milyon TL'ye resmi kurumlara devredildi