Politika

Erdoğan'dan Somali Cumhurbaşkanı Mahmud’a telefon daha: İş birliğinin önemi vurgulandı

11 Ağustos 2024 21:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Somali arasındaki iş birliğinin önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Somali ilişkileri, Somali ile Etiyopya arasındaki gerginlik, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

TIKLAYIN: Erdoğan'dan Somali Cumhurbaşkanı'na telefon: "Somali ile Etiyopya ihtilafının çözümü için Türkiye’nin arabuluculuğa devam edecek"

TIKLAYIN - Türkiye-Somali savunma tezkeresi Meclis'ten geçti; TSK Somali'de deniz yetki alanları dahil iki yıl görevlendirilecek

TIKLAYIN - Motokurye Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna 27 bin TL para cezası verilmesine sosyal medyadan tepki yağdı; "Kan parası verdiler kurtuldular, babam sağ olsun!"

TIKLAYIN - Somali'ye Ankara'da 5 bin metrekare arsa hibe edildi; CHP'li Çakırözer: Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni emlakçı yaptılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Somali arasındaki iş birliğinin önemini vurguladı. Erdoğan, Somali'nin Etiyopya ile yaşadığı gerginliğin çözümü için Türkiye'nin gayretlerine devam edeceğini, iki ülke arasında uzlaşının tesisi için Türkiye'de gerçekleşecek ikinci tur görüşmelerinde somut sonuçlar beklendiğini belirtti.