Gündem

Erdoğan "eski Türkiye" dedi: Yasakların, baskıların, yoksullukların olduğu o günler artık bir daha gelmemek üzere geride kaldı

25 Ağustos 2024 13:45

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te halka "Eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır" diye seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, anketlerde hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısının ülke gündeminde ilk sıralarda çıktığı şu günlerde yaptığı konuşmasında "Yasakların, baskıların, yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır" ifadeleri dikkati çekti. 

Meclis, TİP Milletvekili Can Atalay gündemiyle düzenlenen olağanüstü toplantıda, AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın kürsüde konuşma yapan TİP milletvekili Ahmet Şık'a saldırmasıyla kan akan yumruklu kavgaya sahne olmuştu. Erdoğan konuşmasında yaşananlardan muhalefeti sorumlu tutarak, "Gazi Meclis'in adabına yakışmayacak şekilde provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini hep birlikte takip ettik. Milletin kürsüsünde milli iradeye hakaret eden, silinden kin ve nefret akan bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi avaresi ilan edeceklerdi. Muhalefetin koro hainde böyle bir şahsın arkasına ip gibi dizilmesi açık söylüyorum teslimiyet işaretidir" sözlerini kaydetti. 

Erdoğan konuşmasının devamında da muhalefeti hedef alan söylemlerde bulundu.

Bitlis’te toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Gabar Dağı'nda petrol rezervi

“Terörün karanlık gölgesi güney ve güneydoğu illerimizden çekildikçe şehirlerimizin yıllardır atıl kalan potansiyeli de ortaya çıkmaktadır. Turizm ve yatırımlar başta olmak üzer bölge illerimiz çok farklı bir ivme yakaladı. Korkunun yerini huzur aldı. Geri kalmışlık artık bölgemizin makus talihi olmaktan çıktı, çıkıyor. Bölgemizde huzur iklimi güçlendikçe hamdolsun yatırımlar çok daha hızlı şekilde ilerliyor. Düne kadar terör yuvası olan Gabar Dağı'nda bugün ülkemizin en büyük petrol rezervlerinden birini çıkarıyoruz. Türkiye’nin 110 bin varile yaklaşan günlük petrol üretiminin yarısını Gabar’daki keşfimizden elde ediyoruz. Farklı illerimizde yeni kuyular açmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu başarıların hiçbiri tesadüfi değildir. Tüm bunları Bitlisin ve teröre karşı dik duran vatandaşlarımızın desteği ile başardı.

"Eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır"

"Şunu bugün bir kez daha açık açık söylemek istiyorum; eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır. İnsanımızın kökeninden inancından dilinden dolayı ötekileştirildiği günler artık geride kalmıştır. İnsanımızın kökeninden inancından dilinden dolayı ötekileştirildiği günler artık geride kalmıştır. Terör sopasıyla siyasetin dizayn edildiği, toplumun hizaya sokulduğu, ülkemize istikamet çizildiği günler geride kalmıştır. Yasakların, baskıların, yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır. Zorlu mücadeleler neticesinde çok ağır bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımızı kimsenin elimizden almasına müsaade etmeyiz. Belini kırdığımız nefesini kestiğimiz sınırlarımız içinde artık kıpırdayamaz hale getirdiğimiz terör tehdidinin tekrar hortlatılmasına izin vermeyiz. Hukuk ve demokrasi içinde anayasal zeminde şehirlerimize hizmet için çalışanlarla herhangi bir sorunumuz yoktur ve olamaz ama eski günleri özleyenlere çatışmayı gerilimi şiddeti baskıyı özleyenlere bizi eski karanlık günlere tekrar çekmek isteyenlere ise asla eyvallah etmeyiz. Kökü dışarıda olan yularını  Türkiye düşmanlarının tuttuğu provokatörlerin oyunlarına asla gelmeyeceğiz.

Vaniköy'deki kaçak yapılaşma

"Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalktılar şimdi İstanbul’un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar.

TIKLAYIN - AKP’den Vaniköy iddiası: İBB suç duyurusunu bakanlık denetiminden sonra yaptı, tutanak geçmişe dönük hazırlandı

"Halkçılık maskesinin arkasından gösteriş müptelası bir elitizm çıktı"

"Sabah akşam güya liyakat üzerinden ahlak tüccarlığı yapıyorlardı, göreve geldikleri belediyeleri 3 ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler. Meydanlara söz verdikleri halde binlerce belediye işçisini gelir gelmez kapı dışarı ettiler, halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm çıktı. Kendi siyasi ikballeri kendi şahsı menfaatleri dışında hiçbir gündemleri yok. Yetkiyi milletten aldıkları halde hizmeti hapisteki teröristlere veriyorlar.

TIKLAYIN - Özel ve İmamoğlu Olimpiyatlar'da: Müsabakaları kızlarımız İpek ve Beren ile birlikte takip ediyoruz

Meclis'teki yumruklu kavga

"Buna geçen hafta yüce Meclis'in çatısı altında bir kez daha şahit olduk. Gazi Meclis'in adabına yakışmayacak şekilde provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini hep birlikte takip ettik. Milletin kürsüsünde milli iradeye hakaret eden, silinden kin ve nefret akan bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi avaresi ilan edeceklerdi. Muhalefetin koro hainde böyle bir şahsın arkasına ip gibi dizilmesi açık söylüyorum teslimiyet işaretidir."

TIKLAYIN - TBMM'de Can Atalay oturumunda şiddet görüntüleri; AKP'li Alpay Özalan, Ahmet Şık'a saldırdı, iki vekil yaralandı!