Politika

Erdoğan için "Padişah bozuntusu" diyen Erkan Baş'a Külliye'den sert yanıt: Terörist zihniyetli, devlet düşmanı, içimizdeki hain...

19 Ağustos 2024 10:43

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "Padişah bozuntusu" sözlerine tepki göstererek, "Erkan Baş denilen hadsizin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretleri kesinlikle kabul edilemez" dedi. Saral, "Bu terörist zihniyetli, kaos ve kargaşadan beslenen içimizdeki hainler; milletimizin basireti, birlik ve beraberliği karşısında hiçbir zaman galip olamamışlardır" ifadelerini kullandı. 

"Padişah bozuntusu, sarayında yalnız"

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesindeki eski Pazar Yeri’nde yurttaşlarla bir araya gelerek yaptığı konuşmada, Erdoğan'a yönelik, "O, oturduğu Saray’da yalnız. İktidar koltuğunu kaybettiği gün etrafında hiç kimse kalmayacak. Biz ise her zaman, her yerde hep beraberiz" dedi.

Erkan Baş, şunları söyledi:

"Buradan sesimizin ulaştığı herkes duysun, herkes bilsin ama en çok da o sarayda böbürlene böbürlene oturan padişah bozuntusu duysun. Bu halk size teslim olmayacak. Bu ülkenin emekçileri, gençleri, kadınları, devrimcileri, Alevileri bu zorbalıklara teslim olmayacak. Bunlar bir koltuğa oturdukları zaman, her zaman o koltukta kalacaklarını zannediyorlar. O şimdi kendini çok güçlü ve yenilmez zannediyor ya, o şimdi 'her istediğimi yaparım' zannediyor ya; emin olun oturduğu sarayda dünyanın en yalnız insanı. Bir tane arkadaşı, bir tane dostu yok. İktidar koltuğunu kaybettiği gün etrafında hiç kimse kalmayacak. Biz ise her zaman, her yerde hep beraberiz."

"Erkan Baş denilen hadsiz..."

Erkan Baş'ın sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Oktay Saral, "Erkan Baş denilen hadsizin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretleri kesinlikle kabul edilemez" diyerek, "Sözde barış, adalet ve demokrasi savunucuları maskesine bürünen devlet düşmanlarının söylemleri hep aynı olmuştur. Ve bu terörist zihniyetli, kaos ve kargaşadan beslenen içimizdeki hainler; milletimizin basireti, birlik ve beraberliği karşısında hiçbir zaman galip olamamışlardır" ifadelerini kullandı. Saral, "Onlar boş hayaller kurmaya devam etsinler, 'göklerden gelen bir karar' daima olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

"Terörist zihniyetli, kaos ve kargaşadan beslenen içimizdeki hainler"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Saral, şunları kaydetti:

"Erkan Baş denilen hadsizin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretleri kesinlikle kabul edilemez.

Bu hakaretler yalnızca Cumhurbaşkanımıza değil aynı zamanda halkın iradesine yapılmıştır.

Sözde barış, adalet ve demokrasi savunucuları maskesine bürünen devlet düşmanlarının söylemleri hep aynı olmuştur.

Ve bu terörist zihniyetli, kaos ve kargaşadan beslenen içimizdeki hainler; milletimizin basireti, birlik ve beraberliği karşısında hiçbir zaman galip olamamışlardır.

Onlar boş hayaller kurmaya devam etsinler, 'göklerden gelen bir karar' daima olacaktır."