Politika

Erdoğan'dan bayram ikramiyesi ve bayram tatili açıklaması

04 Haziran 2024 18:18

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı ikramiyesini 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatacağını açıkladı. Erdoğan, kamu çalışanları için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki iki günlük süreyi de idari izin kapsamına aldıklarını kaydetti. Böylelikle perşembe ve cuma günü de bayram tatiline eklenerek toplamda 9 gün tatil olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, iki hafta aradan sonra yoğun bir gündemle saat 16.00'da toplandı. Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılan toplantı, 2 saat 40 dakika sonra sona erdi.

Kabine'deki ana gündem maddelerinden biri kentsel dönüşümdü. Kabine sonrası yaptığı açıklamada, "Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek, sorumluluk makamındaki herkes için milli bir görevdir" diyen Erdoğan, muhalefet belediyelerine seslendi, meselenin yeterince idrak edilemediğini öne sürerek, "Hükumetimizin ve bakanlığımızın sergilediği hassasiyetin bir an önce yerel yöneticiler tarafından da gösterilmesini özellikle bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Aile müessesesi bir bütün olarak tarihinin en çetin sınavını veriyor, en ağır saldırılara maruz kalıyor" diyen Erdoğan, "Cinsiyetsizleştirme politikaları insan neslini ve fıtratını tehdit eder boyutlara ulaştı. LGBT dayatması, faşizmi dahi aratır bir zorbalığa, baskıya ve toplumu yozlaştırma aracına dönüştü" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Demokrasilerin ilk ve öncelikli şartı halka hesap vermektir. 22 yıla yaklaşan iktidarlarımız döneminde 18 kez sandıkta millete hesap verdik ve hepsinde de ibra olduk. Her yıl bütçe ve kesin hesap görüşmelerinde milli iradenin tecelligahı olan Meclis'e hesap verdik, veriyoruz. Türkiye'nin kaynaklarının nereye gittiğini insanımıza ayrıntılarıyla anlattık. Vatandaşa hesap veren, şeffaf, etkin ve güven duyulan bir yönetim geleneğinin ülkemizde yerleşmesi için ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız.

Biz 85 milyonun tamamının hükumetiyiz. Emekçinin olduğu kadar işverenin de, köylünün olduğu kadar şehirlinin de, çiftçinin olduğu kadar memurun ve emeklinin de, gençlerin olduğu kadar kadınların ve yaşlıların da hükumetiyiz... Bize oy veren de oyunu farklı yönlerde kullananın da hükumetiyiz.

"8. Yargı Paketi ile önemli değişikliklere imza attık, 9. Yargı Paketimiz hala Meclis'imizin gündeminde"

Aşkla hizmet ediyoruz. felaket tellallarına aldırmıyor, fitne tüccarlarına kulak asmıyor, bahanelerin arkasına sığınmadan Türkiye'yi yüceltmenin mücadelesini veriyoruz. Hükumet olarak yegane referanslarımız hizmetlerimiz ve serlerimizdir. Türkiye'ye kazandırdıklarımız ve hedeflerimiz ortadadır. 

8. Yargı Paketi ile önemli değişikliklere imza attık. 9. Yargı Paketimiz hala halihazırda Meclis'imizin gündemindedir. Hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk mekanizmasıyla son 1 yıllık süreçte 1 milyon 300 bine yakın uyuşmazlık çözüme kavuşturuldu. Uzlaştırma kapsamında 324 bin 744 seri muhakeme usulü kapsamında 141 bin 243 ve basit yargılama kapsamında 256 bin 826 dosya hızlı bir şekilde sonuçlandırılmıştır.

"Adaletin etkin, hızlı ve tarafsız işletilmesi için hiçbir fedakarlıktan çekinmeyeceğiz"

Reform irademizin somut sembolü olacak bazı hazırlıkların içindeyiz. Yeni yargı reformu stratejisi ve insan hakları eylem planı ile inşallah bu alanda beklentileri karşılayacağız. Mülkün temeli olan adaletin etkin, hızlı ve tarafsız işletilmesi için hiçbir fedakarlıktan çekinmeyeceğiz.

"LGBT dayatması, faşizmi aratır bir zorbalığa, baskıya ve toplumu yozlaştırma aracına dönüştü"

Toplumun temel direği olan aile kurumunun önemini daha iyi anladığımız günlerden geçiyoruz. Aile müessesesi bir bütün olarak tarihinin en çetin sınavını veriyor, en ağır saldırılara maruz kalıyor. Cinsiyetsizleştirme politikaları insan neslini ve fıtratını tehdit eder boyutlara ulaştı. LGBT dayatması, faşizmi dahi aratır bir zorbalığa, baskıya ve toplumu yozlaştırma aracına dönüştü.

"Azalan doğum oranları ülkemizde alarm veriyor"

Ekonomik zorluklardan şehirleşmeye, bireyselleşmeden değişen algılara kadar çok farklı alanlarda ailenin ciddi sıkıntılarla yüzleştiğini görüyoruz. Yakın zaman önce açıklanan 2023 yılı doğum istatistikleri bu tehditlerden ülkemizin de azade olmadığını göstermiştir.

Uzun bir süredir muhalefetten gelen eleştirilere rağmen aile meselesinin önemine her vesileyle dikkat çekiyorduk. Son veriler bizim haklılığımızı bir kez daha ortaya koymuştur. Azalan doğum oranları ülkemizde alarm veriyor. Bu konuda yeni uygulamaları devreye alacağız. 

Çalışanı, memuru, emekliyi, ücretli eksimi enflasyona ezdirmeme ilkemize bugüne kadar bağlı kaldık. 

Kurban bayramı ikramiyesi

Kurban Bayramı ikramiyesini 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz.

Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek, sorumluluk makamındaki herkes için milli bir görevdir. Bu meselenin yeterince idrak edilemediğini görüyoruz. Hükumetimizin ve bakanlığımızın sergilediği hassasiyetin bir an önce yerel yöneticiler tarafından da gösterilmesini özellikle bekliyoruz.

"Türkiye onyıllar boyunca hain terör saldırıları sebebiyle kaynaklarını kullanamadı"

Fatih sondaj gemisi Sakarya gaz sahasında Göktepe 1 ve 2 kuyularında sondaj çalışmasına başladık. Gabar'da günlük petrol üretimini 43 bin 380 varilin üzerine çıkararak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Hakkari ve Siirt başta olmak üzere bölgede arama, tarama ve sondaj faaliyetlerimiz devam ediyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizin üzerinden terörün karanlık ve kanlı gölgesi kalktıkça çok daha güzel neticeler alacağız. Türkiye onyıllar boyunca hain terör saldırıları sebebiyle kullanamadığı kaynaklarından istifade etmeye, faydalanmaya başlamıştır. Terör bölgede zemin kaybettikçe sadece ekonomimiz büyümeyecek, demokrasimiz de serpilecek, büyüyecek.

Depremzedelerimize verdiğimiz sözü unutmuyoruz. Hedefimiz her ay 10-15 bin konut yapmak.

Cuma günü Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'mizin tanıtımını yapacağız. Eğitime dair çalışmalarımızı detaylı olarak açıklayacağız. 

Türkiye Orta Vadeli Program (OVP) ve 12. Kalkınma Planı ile belirlediği hedeflere doğru emin adımlarla ilerlemektedir.

Bugün ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6-A'nın yolculuğu başlıyor. 

Bayram tatili 9 gün olacak

Bayram tatili ile ilgili kararımızı paylaşmak istiyorum. Kamu çalışanları için 16 haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki iki günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Böylelikle perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek dokuz günlük tatil imkanı sağlamış oluyoruz."