Politika

Erdoğan ve Gül İstanbul'da bir araya geldi: AKP'nin yeni dönem politikaları ve normalleşme üzerine görüşmeler

Fotoğraf: AA arşivi

05 Haziran 2024 15:46

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 31 Mart 2024 yerel seçimlerindeki yenilgisinin ardından, parti politikalarında yeni bir sayfa açma ve halkla olan ilişkilerini güçlendirme gerekliliği üzerine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İstanbul'da bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, Kızılcahamam'da düzenlenecek olan AKP 31. Değerlendirme ve İstişare Kampı öncesinde, parti için öngörülen yeni politik yönleri ve normalleşme gerekliliğini Gül ile paylaştı.

Serbestiyet'ten Hilal Köylü'nün haberine göre, görüşmede, Gül Erdoğan'a siyasi normalleşme ve reform adımlarında destek verdiğini ifade etti. Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin ardından CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel ile de bir araya gelmiş ve bu görüşmenin ardından Türkiye'deki siyasi atmosferde bir yumuşama olduğu gözlemlenmişti. İki liderin, Kurban Bayramı'ndan önce CHP Genel Merkezi'nde tekrar bir araya gelmeleri bekleniyor.

TIKLAYIN - Erdoğan-Özel görüşmesi 10 veya 11 Haziran'da bekleniyor

AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala da, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız geçmişte Kopenhag kriterlerini gerekirse Ankara kriterleri olarak değiştirir, yolumuza devam ederiz demişti. Şimdi ise AK Parti olarak ikinci bir reform dalgası hazırlığında olduğumuzu ve önümüzdeki yılları altın yıllar olarak gördüğümüzü ifade etmek isterim. Ekonomide öngörülebilirlik ve adalete olan güveni artıracak reformlarımızı hayata geçireceğiz," dedi ve yakın gelecekte başlayacak olan hızlı reform sürecine dikkat çekti.