Erzurumlular Sosyal Araştırma ve Dayanışma Vakfı Konya Şubesi tarafından düzenlenen "Erzurum Yöresel Ürenler ve Cağ Kebabı Günleri", Konya’da kapılarını ziyarete açtı. Etkinliğin açılış gününde Erzurum’un meşhur lezzetlerinden göğermiş çeçil peyniri, İspir fasülyesi, balı, tereyağı ve el açması keteler stantlarda yerini aldı. Etkinlik 13 Nisan’a kadar devam edecek.
Konya Mevlana Kültür Merkezi açık alanında gerçekleştirilen etkinlikte Erzurum Bar Ekibi halk oyunları gösterisi düzenledi. Vatandaşlar da oyunlara eşlik etti. "Erzurum Yöresel Ürenler ve Cağ Kebabı Günleri" 13 Nisan Pazar akşamına kadar ziyarete açık olurken kurulan sahnede ise sanatçılar türküleri ile Erzurum esintileri sergileyecek.
Erzurum kültürünün öne çıktığı etkinlikte ziyaretçiler arasından seçilen 6 vatandaş Erzurum Cağ Kebabı Yeme Yarışması’na katıldı. Cağ kebabı yarışmasının startı Erzurum Sosyal Araştırma ve Dayanışma Vakfı Konya Şubesi Başkanı Muammer Yazıcı tarafından verildi.

Muammer Yazıcı, şunları söyledi:
“Erzurum’un eşsiz kültürünü Konya Mevlana Kültür Merkezi’ne taşıdık. Erzurum’un yöresel lezzetlerini tatmak isteyenleri ve zengin kültürümüzü yakından görmek isteyen Konyalı dostlarımızı 13 Nisan Pazar akşamına kadar sürecek Erzurum coşkusuna davet ediyoruz.”
En hızlı cağ kebabı yiyen yarışmacı birinci seçilirken hediye olarak yöresel tatlılardan Erzurum kadayıf dolması ikram edildi. Erzurum Tesbih ustası Muhammed Ağırman’ın el işlemeli tesbih standına ise yoğun ilgi gösterildi.
Tesbih meraklıları sergilenen Oltu taşı tesbihlerden beğendikleri ürünleri kendi koleksiyonlarına dahil etme fırsatı buldu. Oltu Tesbih Ustası Muhammed Ağırman ise vatandaşların el emeği tesbihlerini mutlaka görmeleri gerektiğini söyledi.