Gündem

AKP'li Esenler Belediyesi ve İstanbul 2 Nolu Baro arasında "Adli Yardım İşbirliği Protokolü"

"Meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Esenler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tevfik Göksu Beye teşekkür ediyoruz"

16 Ekim 2024 08:28

T24 Haber Merkezi

Mehmet Tevfik Göksu'nun yönetimindeki Esenler Belediyesi, AKP ve MHP'li üst düzey isimlerin kuruluş genel kuruluna katıldığı İstanbul 2 Nolu Barosu ile bir protokol imzaladı. Protokolle, maddi zorluklar içindeki vatandaşların yargılama giderleri ve avukatlık hizmetleri, İstanbul 2 Nolu Barosu tarafından karşılanacak.

TIKLAYIN - Belediye bütçeleri rekor kesintilerle sarsıldı!

Esenler Belediye Meclisi'nin Eylül ayı oturumunda "Adli Yardım İşbirliği Protokolü" başlıklı teklif görüşüldü. Teklifte, "Esenler'de yaşayan ve maddi zorluk içinde olan vatandaşlarımızın, Anayasa'da düzenlenen hak arama özgürlüklerini kullanabilmeleri için ve yargılama giderleri, avukatlık hizmetleri, keşif – bilirkişi ücretleri gibi masrafların İstanbul 2 Nolu Barosu tarafından karşılanmasına yönelik Belediyemiz ile İstanbul 2 Nolu Barosu arasında İşbirliği Protokolü yapılması ve Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya’ya ayrı ayrı imza yetkisi verilmesi" istendi.

TIKLAYIN - Vedat Işıkhan'dan CHP'li belediyelere: Son uyarımı yapmış olayım

BirGün'den İsmail Arı'nın aktardığına göre, 27 Eylül 2024'te sadece İstanbul 2 Nolu Barosu ile imzalanan protokol sonrası, belediyeden yapılan açıklamada, "Esenler Belediyesi, İstanbul 2 Nolu Baro ile maddi imkânsızlıklar nedeniyle herhangi bir konuda hukuki mücadelesini başlatamayan Esenlerliler için büyük destek sağlayacak Adli Yargı Protokolü'nü imzaladı" denildi.

TIKLAYIN - Özgür Özel: En borçlu belediyeler Ak Parti’den devraldığımız belediyeler!

2 Nolu Baro'dan yapılan açıklamada ise "Baro Başkanımız Yasin Şamlı ile adli yardım hizmetinin karşılığının meslektaşlarımıza daha hızlı ödenmesi için Baromuzla Esenler Belediyesi arasında protokol imzaladılar. Meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Esenler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tevfik Göksu Beye teşekkür ediyoruz" ifadeleri yer aldı.


Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Demokrasilerin yeni tehdidi seçilmiş liderlerin muhalefet liderlerini hapse atmaları