Gündem

Eski Ayasofya Baş İmamı Boynukalın: Yeni Anayasa'da laiklik olmasın, hadsiz zulümler son bulsun!

Daha önce de İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasını memnuniyetle karşılayan Boynukalın, "Hamdolsun, Allah razı olsun!" açıklamasıyla tepkileri üzerine çekmişti

05 Eylül 2024 15:30

T24 Haber Merkezi

Eski Ayasofya Camii Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, sosyal medyada yaptığı açıklamalarla yine dikkat çekti. "Yeni anayasada laiklik olmamalı," diyen Boynukalın, laikliğin Türkiye'de Müslümanlara zulüm sebebi olduğunu iddia etti.

Prof. Dr. Boynukalın, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin ardından baş imamlık görevine getirilmiş, daha sonra akademik çalışmalarına odaklanmak için istifa etmişti. Daha önce de İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasını memnuniyetle karşılayan Boynukalın, "Hamdolsun, Allah razı olsun!" açıklamasıyla tepkileri üzerine çekmişti.

TIKLAYIN - Ayasofya Camii İmamı Mehmet Boynukalın İstanbul Sözleşmesi yorumu: Hamdolsun, Allah razı olsun

Son paylaşımında, "1921 ve 1924 anayasalarında devletin dini İslam'dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün," diyerek, Türkiye'nin kuruluş dönemine atıfta bulundu. Boynukalın, "Başörtüsü yasağı gibi zulümler, laiklik yüzünden yaşandı. Anayasa, bu milletin dini İslam'a uygun olmalıdır," şeklinde konuştu.