Gündem

Eski Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, anneannesini rehine alıp öldürdü; Şener'den açıklama: Psikolojik sorunları olan oğlum...

Abdüllatif Şener'in, oğlu Bedirhan Şener'in anneannesini silahla rehine aldığı sırada sokağa çıkarak polise ihbarda bulunduğu öğrenildi. Bedirhan Şener, 2023 seçimlerinden 4 gün önce TBMM Özel Kalem Müdür Yardımcılığına getirilmişti

31 Temmuz 2024 22:39

T24 Haber Merkezi

AKP'nin kurucularından eski Başbakan Yardımcısı ve eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in TBMM Özel Kalem Müdür Yardımcısı oğlu Bedirhan Şener, evinde rehine aldığı 80 yaşındaki anneannesi Leyla Çetiner'i silahla vurarak öldürdü. Olaya ilişkin açıklama yapan Abdullatif Şener,"Psikolojik sorunları olan oğlum karşısındaki kişinin anneannesini olduğunu bile bilmeden ateş etmiş. Çok üzgünüz. Vahim bir olay" dedi.

Gazetecilere konuşan komşuları ise, "4 el silah sesi duydum. Bir kadın (Şener'in eşi Berrin Şener) 'Annemi vurdular' diye bağırdı. Kapıda bir beyefendi vardı, o da telefonla uğraşıyordu. Ben direkt kadının yanına gittim ve sakinleştirmeye çalıştım. Su verdim ve yardımcı oldum. Daha sonra polis ve ambulans geldi. Sağlık personellerini içeri almadılar, silahlı olabilir diye. Yaklaşık 20 dakika kapıda içeri girmeyi bekledik" diye olayı anlattı .

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, eski Başbakan Yardımcısı, eski Maliye Bakanı ve eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener ile 80 yaşındaki anneannesi Leyla Çetiner arasında Ankara'nın Çankaya ilçesinde Ayrancı Mahallesi'ndeki evlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.

Kavgaya dönüşen olay sırasında Bedirhan Şener, anneannesi Leyla Çetiner'i silahla rehine aldı. Bunun üzerine, evde bulunan Abdüllatif Şener ve eşi Berrin Şener sokağa çıkarak durumu polis ekiplerine bildirdi. Tam bu sırada evden 4 el silah sesi geldi. Bedirhan Şener, anneannesi Çetiner'i silahla vurarak öldürdü.

 

Abdullatif Şener'in ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olayın seyri dolayısıyla bölgeye özel harekat polis ekibi de gönderildi.

Polis ekipleri Bedirhan Şener'i gözaltına aldı. Ardından eve giren sağlık ekipleri vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralı olduğu belirlenen Çetiner’e ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Leyla Çetiner, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Mustafa Şentop, Meclis Özel Kalem Müdür Yardımcılığına getirmişti

Şener CHP milletvekili olduğu dönem, oğlu Bedirhan Şener’in 14 Mayıs seçimlerinden dört gün önce TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından Meclis Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevine getirildiği ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıklayan Şener, oğlunun Meclis'te görevlendirildiğini ve memurluğunu doğrulayarak şunları söylemişti:

"Zaten CHP grubunda çalışıyordu. Dolayısıyla Meclis içinde bir takım yer ve makam değişiklikleri olağanüstü bir şey değil. Zaman zaman CHP cenahından da yapılan işlerden. Dolayısıyla bunu abartmanın bir şeyi yok bence. Niye üzerine gidiyorlar anlamak mümkün değil. Sinekten yağ çıkarmak gibi bir şey. 30 senedir siyasetteyim, 4 buçuk yıl Başbakan yardımcılığı yaptım, bir yıl Maliye Bakanlığı yaptım, çoklarımın holdingleri, gemicikleri falan yok. Herkes kıt kanaat yaşıyor, yaşarken de hayat mücadelesi yaparken de normal gelişen olaylar bunlar."

Abdullatif Şener'den ilk açıklama

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Abdüllatif Şener, sosyal medyada yer alan iddiaların asılsız olduğunu, eşinin hayatta olduğunu belirterek şunları söyledi: "Psikolojik sorunları olan oğlum karşısındaki kişinin anneannesini olduğunu bile bilmeden ateş etmiş. Çok üzgünüz. Vahim bir olay. Oğlumun, annesini öldürdüğü iddiaları doğru değil."

 

Komşular: Berrin Şener 'Annemi vurdular' diye bağırdı

DHA'da yer alan habere göre, Güvenevler Mahalle Muhtarı Seviye Ardıç ise olaya ilişkin, "Azam aradı beni, mahalleden silah sesi geldiğini ve ambulansların, polis ekiplerinin olduğunu söyledi. Hemen geldim olay yerine. Polislerden ve mahalledeki insanlardan öğrendiğim Abdüllatif Şener'in oğlu olduğu. 4 el ateş edildiği söyleniyor. Bildiğimiz kadarıyla yaralının hastaneye gittiği ve orada vefat ettiğini söyleniyor" dedi.

İsmini vermek istemeyen ve ailenin yan binada oturan komşusu olduğunu söyleyen kişi, olay öncesinde tartışma sesi duymadığını belirterek, "Komşularıyım, yan binada oturuyorum. 4 el silah sesi duydum. Panik oldum ve pencereyi açtım. Bir kadın (Şener'in eşi Berrin Şener) 'annemi vurdular' diye bağırdı. Kapıda bir beyefendi vardı, o da telefonla uğraşıyordu. Ben direk kadının yanına gittim ve sakinleştirmeye çalıştım. Su verdim ve yardımcı oldum. Daha sonra polis ve ambulans geldi. Sağlık personellerini içeri almadılar, silahlı olabilir diye. Yaklaşık 20 dakika kapıda içeri girmeyi bekledik" diye konuştu.

 

Abdüllatif Şener kimdir?

Abdüllatif Şener, 26 Nisan 1954'te, Ahzerat ve Bedirhan Şener'in oğlu olarak Sivas’ta doğdu.
1991 Türkiye genel seçimlerinde Refah Partisinden Sivas milletvekili seçilerek siyasete girdi. Necmettin Erbakan başkanlığında kurulan REFAHYOL hükümetinde Maliye Bakanı olarak görev yaptı. 1998 yılında Refah Partisi'nin kapatılmasından sonra Fazilet Partisi'ne geçti.

2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) kurucuları arasında yer aldı. 2002 Türkiye genel seçimlerinde yeniden Sivas milletvekili seçildi. 2002-2007 yılları arasında devlet bakanı ve başbakan yardımcısı olarak görev yaptı. 2007 yılında yapılan seçimlerde aday olmadı ve AKP’den istifa etti.

25 Mayıs 2009 tarihinde Türkiye Partisini kurdu. 2011 Türkiye genel seçimleri öncesinde partisinin genel başkanlığından istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı oldu. 17 bin 92 oy almasına rağmen milletvekili seçilemedi. Kurucusu olduğu Türkiye Partisi, 27 Ağustos

2012 tarihinde kapandı.

2018 Türkiye genel seçimlerinde CHP’den Konya milletvekili seçildi. 14 Mayıs 2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıkladı. 

Şener CHP milletvekili olduğu dönem, oğlu Bedirhan Şener’in 14 Mayıs seçimlerinden dört gün önce TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından Meclis Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevine getirildiği ortaya çıkmıştı.